Annonce
Livsstil

De vildeste våben

Disco-kuglen får selv de mægtigste monstre til at danse, så du let kan rydde dem af vejen.

Ratchet og Clank er vidunderligt bevæbnet - og knap så kendte som fortjent.

Alle kender Mario, Luigi og de andre Nintendo-figurer, men selv om PlayStation har større succes, har den kastet langt færre spilhelte af sig. Det nærmeste, vi kommer, er nok Ratchet og Clank. Den kattelignende »Lombax« og hans lille robot har optrådt i en perlerække af platformspil. Nu dukker de omsider op på PlayStation 4, og der er sågar lavet en spillefilm, som dog næppe når danske biografer.

Annonce
Den gamle spilserie har aldrig taget sig bedre ud.

Det nye spil er dybest set en genopsætning af den 14 år gamle klassiker, der startede det hele på PlayStation 2. Spillet er peppet op med nye våben og baner, men de færreste husker vel originalen godt nok til at bemærke forskellen. Til gengæld er grafikken i en helt anden klasse end før. Det er næsten som at se en Pixar-tegnefilm, og i bedste PlayStation-tradition er både tekst og tale smukt versioneret til dansk.

Stor opfindsomhed

Dette er et actionfyldt spil i den kulørte genre - med ekstremt gakkede våben. Hvad siger du til en discokugle, der tvinger selv de mægtigste monstre ud i Travolta-agtige danse-spasmer, så du let kan rydde dem af vejen? For ikke at nævne pixellerings-kanonen, der forvandler fjenderne til primitive Minecraft-figurer.

Banerne er fordelt over flere planeter, som alle indbyder til udforskning, men spilmekanikken er så lineær, at man sjældent farer vild. Af og til kan synsvinklen drille, så man uforskyldt hopper i afgrunden, men man sættes sjældent langt tilbage.

Selv om meget er ved det gamle, føles det nye Ratchet & Clank friskt og opfindsomt. Det er en fryd at svinge sig i elastiske reb, hoppe på magiske trampoliner - og nedkæmpe bizarre fjender med det i særklasse opfindsomme våbenarsenal. Den begrænsede berømmelse er ufortjent - og PlayStations to små stjerner får herfra fire af de store.

RATCHET & CLANK

Fire stjerner ud af seks

Kræver en PlayStation 4.

Pris: ca. 300 kr. (www.kortlink.dk/m2xw)

Aldersmærke: 7 år

Mere information: www.kortlink.dk/m2xv

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce