Annonce
Debat

Debat: 10 typer, du er stødt på i corona-krisen

1. Folk, der hamstrer: Og her tænker jeg ikke på dem, der alligevel var i Netto dén aften og lige tog lidt ekstra, nu de alligevel var der. Men dem, der ikke kunne gennemskue, at livereportere jo har brug for at levere godt tv og derfor smurte tykt på, da de i de første minutter efter pressemødet gik med en vinkel, som var både oplagt og selvopfyldende. Og som på baggrund af de rapporter lod sig rive med i en vanvittig toiletpapirs-frenzy, selv om man aldrig har hørt om nogen, der døde af beskidt numsehul.

2. Typerne, der udskammer hamstrerne: Dem, der lynhurtigt øjnede en chance for at markere en bulletproof mening og dermed have gjort sit for samfundssindet.

3. Dem, der peger fingre ad dem, der udskammer hamstrerne: Som i ”det er i tider som disse, vi skal rumme hinanden – hamstring er et naturligt instinkt”. Next level politisk korrekthed og umuligt at argumentere imod (selv om man har lyst til at give dem en lillebitte, underskudsagtig kindhest).

4. Dem, der hamstrer frisk luft: Et fænomen i tætpakkede zoologiske haver, parker og Lagkagehuset ved Søerne i København, da det blev solskin i weekenden. (Ikke videnskabeligt bevist, men min fornemmelse er, at der her er en stor fællesmængde med dem, der udskammede Netto-hamstrerne.)

5. Og ja, også her en uundgåelig bølge to: Dem, der udskammer zoo-typerne.

6. Dem, der skider højt og flot på myndighedernes retningslinjer: Ses mest blandt unge nord for København, som nok er de udødeligste af alle udødelige, og hos ældre kvinder, der har det sådan ”vi skal alligevel dø, så vi skal da mødes til rundt-om-bordet-mundharpe” (overdrevet eksempel lånt fra Den Korte CoronAvis!).

7. Dem, der følger myndighedernes retningslinjer, men så heller ikke mere! Som frisører, der dejligt fri for moralsk overbygning holdt åbent hele natten op til påbuddets begyndelse (Om ikke andet fik vi testet topmålet af forfængelighed: At man ikke kan leve med udgroninger, mens man er hjemme i selvisolation).

8. Dem, der bakker op om myndighedernes retningslinjer, men bøjer dem efter behov: Hvis alle andre rejser uden for myldretid, så er der jo masser af plads til mig (Don’t shoot me), men jeg afprøvede det i sidste uge, og der gav det 100 procent mening!)

9. Typen, der følger myndighedernes retningslinjer og strammer op med egne regler for, hvad vi andre bør gøre: Som kollega, der havde dette ræsonnement ”Hvis du tager offentlig transport på arbejde, så kan jeg jo ikke være sammen med min sygeplejerskeveninde i aften”. Det var fredag i sidste uge; i dag lyder det som en anden tid, at vi overhovedet turde nogen af delene.

10. Og nå ja: Typen, der prøver at klare sig gennem en tid fyldt med usikkerhed (bliver vi syge? bliver jeg fyret? får min datter lov at blive student? mister vi hele vores pensionsopsparing?) med noget så 90’er-agtigt som sarkasme og urimelig kategorisering af sine medmennesker.

Rikke Dal Støttrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce