Annonce
Debat

Debat: Agurketid og fremmedsprog

Mikael Busch

Debat: Kom hun ind på det ønskede studie? Hvor skal hun i så fald bo? Billige boliger er der jo ikke for mange af i de store studiebyer. Agurketiden er ved at lakke mod enden, og det er tid til de årlige historier om glade unge mennesker, der kom ind på ”drømmestudiet” og måske endda får noget at bo i. Og tilsvarende historier om skuffede unge mennesker, der trak en nitte på studie- og boligmarkedet.

Disse velkendte historier fra den sene agurketid bliver ofte suppleret med et andet tilbagevendende indslag: Historien om, at der er alt for få unge mennesker, der begynder at læse fremmedsprog. Især tysk og fransk. I år er ingen undtagelse. Selvom det ikke ser helt så galt ud med søgetallene, har historien allerede været oppe at vende i medierne, ledsaget af den sædvanlige rituelle beklagelse fra Dansk Industri: Der er altså et behov for, at flere danskere kan tale tysk med vores største handelspartner.


Annonce

Disse velkendte historier fra den sene agurketid bliver ofte suppleret med et andet tilbagevendende indslag: Historien om, at der er alt for få unge mennesker, der begynder at læse fremmedsprog. Især tysk og fransk. I år er ingen undtagelse.


Jeg har mange gange selv peget på den fremmedsproglige misere i diverse medier: Den brudte fødekæde i folkeskolen, de strukturelle forhindringer i gymnasiet etc. Det kunne der gøres noget ved, hvis man ville. Men det vil ”man” – dvs. politikerne – åbenbart ikke. Ellers havde de vel for længst gjort det. Har man hørt Pernille Rosenkrantz-Theil, den nye undervisningsminister, som ikke længere er så ny, udtale sig bekymret om problemet? Ikke mig bekendt. Jeg er bange for, at hun ikke synes, at der er et problem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce