Annonce
Debat

Debat: Arbejdsmarkedet er flyvende - Vi skal have alle med

Illustration: Gert Ejton

Man bliver helt glad i låget, når man i øjeblikket ser på dansk økonomi – og på det danske herrelandshold i fodbold, naturligvis. Begge dele er bragende succeser, positive historier, som vi har savnet så inderligt det seneste halvandet år.

Men ingen succes uden udfordringer. Den suveræne danske økonomi sætter så meget skub i samfundet, at mange virksomheder nu begynder at klage over mangel på arbejdskraft. De vil have lettere adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, både højtuddannet, faglært og ufaglært.

Lad mig understrege, at vi i 3F har intet imod udlændinge og udenlandsk arbejdskraft. Vi hylder mangfoldighed, diversitet og internationalt samarbejde. På byggepladser, i industrien, på transportområdet, i rengøringsbranchen og på hoteller og restauranter arbejder i dag tusindvis af udlændinge, som gør et godt stykke arbejde. Vi kunne næppe klare os uden. Mange af disse udlændinge, omkring 33.000, er faktisk organiseret hos os i 3F, og vi får hvert år tusindvis af nye medlemmer med udenlandsk baggrund.

Annonce

For mig er udlændinge velkomne på det danske arbejdsmarked. Når vi alligevel hejser et advarselsflag omkring udenlandsk arbejdskraft og arbejdsgivernes ivrige kamp for at få åbnet for sluserne, er det ,fordi vi kæmper benhårdt imod løndumping og usle arbejdsvilkår. Alt for ofte har vi set arbejdsgivere blæse på ordentlige løn- og arbejdsvilkår, når de ansætter udlændinge. Hvem husker ikke de filippinske chauffører i Padborg, de kinesiske kokke i København eller de ukrainske landbrugsmedhjælpere i Sønderjylland, der må betale landmanden returkommission for at beholde deres job?


Vi kæmper benhårdt imod løndumping og usle arbejdsvilkår. Alt for ofte har vi set arbejdsgivere blæse på ordentlige løn- og arbejdsvilkår, når de ansætter udlændinge.


Disse grove udnyttelser er baggrunden for, at der er sat rammer op for, hvordan arbejdsgiverne kan hente arbejdskraft i udlandet. Præcise regler og skærpet kontrol sikrer ordentlige forhold på arbejdsmarkedet, hvilket vi alle – inklusiv arbejdsgiverne – er tilhængere af. Men disse rammer vil nogle arbejdsgivere og politikere nu have lempet. Der er langt bedre veje at gå. Lad mig nævne nogle stykker:

Lad os for det første få opkvalificeret vores ledige lynhurtigt, så de får kompetencerne til de ledige jobs. I 3F har vi fortsat 2000 flere ledige end før coronakrisen, og vi samarbejder rigtig gerne med virksomhederne om konkrete AMU-kurser og uddannelsesmuligheder. Virksomhederne skal være tydelige omkring, hvilke kompetencer de mangler nu og her. Måske har vi allerede arbejdskraften klar. Ellers sætter vi ind med målrettet uddannelse. Den bedste løsning er under alle omstændigheder at kontakte 3F.

Lad os dernæst udnytte de muligheder, der allerede eksisterer i dag for at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Der er fri adgang til knap 15 millioner arbejdsløse i Europa og gode muligheder for at hente arbejdskraft i Sverige. Hertil kommer, at virksomhederne kan hente faglært arbejdskraft i hele verden via positivlisten. Betingelsen for at bruge disse ordninger er, at medarbejderne ansættes på ordentlige løn- og arbejdsvilkår, og at arbejdsgiverne påtager sig ansvaret for at tage lærlinge herhjemme. Her er der bestemt plads til forbedringer!

I 3F er vi meget optaget af, at virksomhederne har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Derfor har vi spillet aktivt ind i arbejdet med at justere de forskellige ordninger, så det blev lettere for virksomhederne at importere arbejdskraft. Men vi skal vi passe på vores egne faglærte og ufaglærte lønmodtagere. Siden øst-udvidelsen i 2004 har vi haft et pivåbent arbejdsmarked, og vores medlemmer lever hver dag med at blive "konkurrenceudsat". De klarer sig godt i konkurrencen - blandt andet fordi de højproduktive og kompetente - men når virksomhederne vælger decideret snyd og bedrag med den udenlandske arbejdskraft, så står vores medlemmer sårbare tilbage.

Bundlinjen er, at vi i 3F er aktive medspillere, når det gælder om at finde kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne. Jeg mener, at rigtig meget arbejdskraft fortsat kan hentes hos vores ledige. Det kræver lidt mere tålmodighed og fleksibilitet hos både virksomhederne og hos de ledige. Men vi skylder hinanden at arbejde konstruktivt ud af dette spor, før vi retter antennerne mod Asien og Sydamerika.

Uanset, hvor arbejdskraften kommer fra, vil vi kæmpe med næb og kløer for, at såvel danske som udenlandske lønmodtagere arbejder på ordnede løn- og arbejdsvilkår. Vi vil ikke have mere social dumping, løn-trykkeri, snyd, bedrag og menneskehandel på det danske arbejdsmarked.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Midttrafik skal fjerne billetsnyderiet

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce