Annonce
Debat

Debat: Byrådspolitikere skal ikke modtage løn under orlov

Vederlag: Det er helt håbløst, at byrådspolitikere SKAL modtage løn under orlov. Det bør der selvfølgelig laves om på. Er byrådspolitikeren blevet ramt af sygdom eller er gravid, er det selvfølgelig en anden snak. Men lad os få nogle rammer, som er til at forklare og forsvare overfor borgerne. Der er ingen, der kan forstå, at en lokalpolitiker, der vælger at gå på orlov for at koncentrere sig om noget andet i en periode, skal have løn. Heller ikke de byrådspolitikere jeg har talt med, der bliver ”ramt” af de lidt for gode regler.

Selvfølgelig kan byrådspolitikerne vælge at donere deres løn til det ene eller andet, men det korte af det lange er, at borgerne ender med at betale løn til en byrådspolitiker, der af private årsager, ofte arbejdsmæssige, vælger at tage en pause. Samtidig med at der skal betales løn til den suppleant, der indkaldes. Det bør selvfølgelig ændres.

Og når man nu er i gang, burde indenrigsministeren se på muligheden for, at byrådspolitikernes suppleanter kan indskiftes efter behov. I mange byråd er politikerne pressede, ikke mindst i de mindre partier, hvor en eller to personer sidder alene med et stort ansvar. Er der et fuldtidsjob og familie ved siden af, er der ikke noget at sige til, at nogle ender med at vælge byrådet fra. Det er ærgerligt. Derfor kunne det være en mulighed at åbne for fast tilknyttede suppleanter. Dermed kan den folkevalgte suppleant træde ind efter behov, hvis en lokalpolitiker ikke kan komme til et enkelt møde eller udvalgsmøde.

Annonce
Heidi Bank
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce