Annonce
Debat

Debat: Byrådspolitikere skal ikke modtage løn under orlov

Vederlag: Det er helt håbløst, at byrådspolitikere SKAL modtage løn under orlov. Det bør der selvfølgelig laves om på. Er byrådspolitikeren blevet ramt af sygdom eller er gravid, er det selvfølgelig en anden snak. Men lad os få nogle rammer, som er til at forklare og forsvare overfor borgerne. Der er ingen, der kan forstå, at en lokalpolitiker, der vælger at gå på orlov for at koncentrere sig om noget andet i en periode, skal have løn. Heller ikke de byrådspolitikere jeg har talt med, der bliver ”ramt” af de lidt for gode regler.

Selvfølgelig kan byrådspolitikerne vælge at donere deres løn til det ene eller andet, men det korte af det lange er, at borgerne ender med at betale løn til en byrådspolitiker, der af private årsager, ofte arbejdsmæssige, vælger at tage en pause. Samtidig med at der skal betales løn til den suppleant, der indkaldes. Det bør selvfølgelig ændres.

Og når man nu er i gang, burde indenrigsministeren se på muligheden for, at byrådspolitikernes suppleanter kan indskiftes efter behov. I mange byråd er politikerne pressede, ikke mindst i de mindre partier, hvor en eller to personer sidder alene med et stort ansvar. Er der et fuldtidsjob og familie ved siden af, er der ikke noget at sige til, at nogle ender med at vælge byrådet fra. Det er ærgerligt. Derfor kunne det være en mulighed at åbne for fast tilknyttede suppleanter. Dermed kan den folkevalgte suppleant træde ind efter behov, hvis en lokalpolitiker ikke kan komme til et enkelt møde eller udvalgsmøde.

Heidi Bank
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce