Annonce
Debat

Debat: Carlsbergs miljø-emballage er en bakteriebombe

Annonce

Indpakning: Det er altid prisværdigt, når virksomheder betræder nye veje, for at forbedre miljøet. Vi har allerede set mange virksomheder slippe heldigt fra at reducere vores enorme plastikforbrug. Men det er vel også relevant at standse op. For som Storm P. skrev: ”Hvad skal vi med et fremskridt, når vi alligevel ikke kommer ud af stedet”.

På det seneste har bryggerigiganten Carlsberg forsøgt sig. Men forsøger er endt – undskyld mig, som en bakteriebombe.

Meningen med det nye tiltag er sikkert god nok, men resultatet er tvivlsomt. Det er der flere årsager til. For det første er der brugt nogle kedelige limklatter. De kan selvfølgelig være god beskæftigelses terapi. For de kan nulres af. Og så skal de bortskaffes lige som bussemænd. For det andet er det næsten lige så stor en opgave at adskille øldåserne fra hinanden – næsten ligeså vanskeligt som at adskille siamesiske tvillinger. Dertil kommer så, at dåserne er de rene smitte/bacille bærere. Mange drikker direkte fra dåsen, og dermed kommer man i kontakt med baciller fra supermarkedernes gæsters baciller. Det er ikke ret smart…

Stolt står ”øllerne” på hylderne i deres sekspack. Men her åndes der på dem, og samtidig berøres de af indkøbsstedets kunder. Altså er der tale om seks bakteriebomber.

Nå pyt, der findes jo heldigvis alternative bajere på dåse, Calsbergs søster Tuborg eller Royal pilsnere eller Harboes lavpris pilsnere. Alternativerne til Carlsbergs kommer alle i de sædvanlige plastikindpakninger. De er således ikke ”smittebærere” midt i en influenzatid.

Om plastikken er nedbrydeligt hos disse alternative produkter, ved jeg ikke. Men jeg ved, at nedbrydeligt plastik produceres

Plastik er et fantastisk produkt med utallige anvendelsesområder. Men plastik, der ikke er nedbrydeligt er en kæmpe miljøbelastning. Heldigvis kan man i dag producere nedbrydeligt plastik. Og det er naturligvis vejen frem. Carlsberg burde have vidst, at nedbrydeligt plastik var en bedre løsning og findes i dag på hylderne hos producenterne.

Den nye Carlsberg emballage, er et ubehjælpsomt miljø-afladstiltag, der går fra det bedre til det ringere. Mens indholdet ” probably er the best beer in the world”.

Jens Jørgen Larsen
Annonce
Aarhus

Så er juletræet tændt i Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Schouby: - AGF er i chok, men det bliver ikke et problem at finde en afløser for PC

Danmark

Det antropocæne kulturlandskab

Aarhus

Radikal profil forlader partiet: Jeg kan ikke sidde i gruppe med Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Aarhus

Væsentlige flere test i det seneste døgn: Aarhus har 92 nye coronasmittede

Annonce