Annonce
Debat

Debat: Carlsbergs miljø-emballage er en bakteriebombe

Indpakning: Det er altid prisværdigt, når virksomheder betræder nye veje, for at forbedre miljøet. Vi har allerede set mange virksomheder slippe heldigt fra at reducere vores enorme plastikforbrug. Men det er vel også relevant at standse op. For som Storm P. skrev: ”Hvad skal vi med et fremskridt, når vi alligevel ikke kommer ud af stedet”.

På det seneste har bryggerigiganten Carlsberg forsøgt sig. Men forsøger er endt – undskyld mig, som en bakteriebombe.

Meningen med det nye tiltag er sikkert god nok, men resultatet er tvivlsomt. Det er der flere årsager til. For det første er der brugt nogle kedelige limklatter. De kan selvfølgelig være god beskæftigelses terapi. For de kan nulres af. Og så skal de bortskaffes lige som bussemænd. For det andet er det næsten lige så stor en opgave at adskille øldåserne fra hinanden – næsten ligeså vanskeligt som at adskille siamesiske tvillinger. Dertil kommer så, at dåserne er de rene smitte/bacille bærere. Mange drikker direkte fra dåsen, og dermed kommer man i kontakt med baciller fra supermarkedernes gæsters baciller. Det er ikke ret smart…

Stolt står ”øllerne” på hylderne i deres sekspack. Men her åndes der på dem, og samtidig berøres de af indkøbsstedets kunder. Altså er der tale om seks bakteriebomber.

Nå pyt, der findes jo heldigvis alternative bajere på dåse, Calsbergs søster Tuborg eller Royal pilsnere eller Harboes lavpris pilsnere. Alternativerne til Carlsbergs kommer alle i de sædvanlige plastikindpakninger. De er således ikke ”smittebærere” midt i en influenzatid.

Om plastikken er nedbrydeligt hos disse alternative produkter, ved jeg ikke. Men jeg ved, at nedbrydeligt plastik produceres

Plastik er et fantastisk produkt med utallige anvendelsesområder. Men plastik, der ikke er nedbrydeligt er en kæmpe miljøbelastning. Heldigvis kan man i dag producere nedbrydeligt plastik. Og det er naturligvis vejen frem. Carlsberg burde have vidst, at nedbrydeligt plastik var en bedre løsning og findes i dag på hylderne hos producenterne.

Den nye Carlsberg emballage, er et ubehjælpsomt miljø-afladstiltag, der går fra det bedre til det ringere. Mens indholdet ” probably er the best beer in the world”.

Annonce
Jens Jørgen Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce