Annonce
Debat

Debat: Corona og økonomi - blinde vinkler skaber ulykker

Sundhedsvæsen: Jeg sidder som borger i Danmark i disse corona-fokuserede tider og savner at få svar på mange spørgsmål. Jeg spørger mig selv, om de blinde vinkler bliver godt nok afdækket, så de mange beslutninger i kølvandet på corona-virussen bliver taget på et oplyst grundlag?

Lad mig gøre det helt klart, at jeg 100 procent støtter målet med at beskytte vores svage og ældre mod corona-smitte. Men jeg synes, vi mangler en drøftelse af, hvordan vi gør det på den bedst mulige måde set fra hele samfundets synspunkt. Jeg efterlyser en bred og fri debat, som netop sikrer, at problemstillinger belyses fra alle sider og dermed også er med til at sikre, at vi får truffet de bedst mulige beslutninger.

Jeg har ikke alle svarene, men nogle af de spørgsmål, som jeg ønsker, at vi får en mere åben og nuanceret debat af her i Danmark.

Er hele den valgte strategi mod coronavirus korrekt? Hvilken læring tager vi med, og hvad betyder dette for vores håndtering af kommende sundhedsfaglige udfordringer?

Kan vi lære noget af den måde Sydkorea valgte af håndtere coronavirussen på? Hvordan adskiller deres strategi sig fra den, vi har valgt i Danmark?

Hvad er den sundhedsmæssige værdi af de lukkede grænser?

Hvor farlig er coronavirus i forhold til de mange andre livstruende sygdomme, som vi dagligt er udsatte for i det danske samfund?

Hvor mange er døde af almindelig influenza i år?

Hvor mange dør af coronavirus, og hvor mange dør med coronavirus?

Er alderen på de, der dør af/med corona, tæt på den gennemsnitlige levealder?

Hvor mange dør globalt i trafikken? Uden at vi forbyder folks mobilitet? Her accepterer vi et vist tab, da det overordnet set er ok?

Når man skal skifte en pære, er det så bedst at dreje pæren eller at dreje hele huset, mens en holder fast i pæren?

Der kommer en stor regning som følge af den økonomiske krise, der er skabt med baggrund i coronavirussen. Der er kun det private erhvervsliv til at betale de corona-skatter, erhvervslivet med stor sandsynlighed bliver pålagt. Hvordan sikrer vi, at corona ikke bliver en politisk undskyldning for øgede skatter og mere kontrol?

Hvordan sikrer vi sammenhængskraften i Danmark efter corona?

Hvordan sikrer vi vores velfærdssamfund, hvis vi ikke får stoppet den økonomiske nedsmeltning?

Hvad er de menneskelige konsekvenser – inklusiv vold i hjemmet og selvmord – for de erhvervsdrivende, der nu er lukket ned?

Bør vi virkelig takke politikerne for deres hjælpepakker – først slår man sig bevidst over fingrene, og bagefter er man ”dygtig” at finde et plaster?

Er coronavirussen rent juridisk så alvorlig, at sygdommen kan bruges til at tilsidesætte grundlovens regler om forsamlingsfrihed?

Hvis alle går i takt, får vi så et mere totalitært land? Hvad siger historien?

Enrico Krog Iversen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Genlæs livebloggen: Efter gigantisk pres udligner AGF i de sidste minutter

Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

112

Fødselsdagen fejret med fyrværkeri: Unge skød romerlys mod Aarhus Arrest

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce