Annonce
Debat

Debat: DM i Skills er en hyldest til de dygtige lærlinge

Faglærte: I de kommende dage er der DM i Skills i Bella Center i København. Her dyster lærlinge fra hele landet om at vise det bedste inden for deres fag, og de dygtigste lærlinge får mulighed for at vise deres evner ved EM i Østrig til september og lidt senere til VM i Shanghai.

Jeg er dybt imponeret over den kreativitet og det engagement, de mange lærlinge lægger i deres håndværk. De knokler løs med en kærlighed til faget, som jeg ikke oplever andre steder, og de skaber nogle fantastiske resultater, som vidner om dansk håndværk af international klasse.

Skills-konkurrencen dokumenterer, at der ligger fantastiske muligheder i at få en erhvervs- uddannelse. De faglige muligheder er enorme for de unge, der har ambitioner om at skabe nye produkter af bæredygtige materialer. Og kampen for en podieplads er lige så hård for lærlingene, som den er for de danske håndboldspillere, der i øjeblikket kæmper for at hente medaljer til Danmark.

I de kommende uger skal tusindvis af unge i landets 9. og 10. klasser vælge en videre vej i uddannelsessystemet. Både forældrene og de unge skal vælge mellem gymnasiet og erhvervsskolerne, og erfaringen fortæller os, at de fleste vil vælge gymnasiet efter råd fra deres forældre.

Men kære forældre. I risikerer at give jeres store børn en mangelfuld vejledning, hvis I per automatik råder dem til at vælge gymnasiet.

Der kommer til at mangle mellem 50.000 og 70.000 faglærte i Danmark de kommende år, så jobudsigterne kan næsten ikke være bedre. Og skulle man have lyst til at læse videre oven på en erhvervsuddannelse er mulighederne talrige – arbejdsgiverne elsker folk, der både har praktisk og teoretisk viden.

Skills 2020 i Bella Centeret viser, hvad man kan drive det som håndværker i mere end 40 forskellige fag. Godt håndværk er guld værd i de den fremtid, vi kigger ind i, hvor vi skal leve af høj kvalitet og bæredygtig produktion. Derfor er en erhvervsuddannelse svaret for mange flere unge og for Danmark på sigt.

Søren Heisel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce