Annonce
Debat

Debat: Fællesskab får os gennem krisen

Samfundssind: Corona har ramt Danmark og verden med hast, kraft og alvor. Heldigvis viser alle i Danmark et imponerende engagement og ansvar. Det fokus og fællesskab skal få os igennem krisen.

Alle ansatte i sundhedsvæsenet arbejder lige nu hårdt på at få de mange hundrede covid-19 patienter sikkert gennem corona-epidemien og samtidig sikre behandling til alle dem, som har andre sygdomme.

Mange borgere giver udtryk for taknemmelighed overfor de ansatte i sundhedsvæsenet. Det luner hos alle os, der står med sved på panden for at tackle en helt ekstraordinær situation.

Men det er ikke kun de sundhedsprofessionelle, som yder en ekstra indsats, og som fortjener anerkendelse og taknemmelighed. Det gælder i mindst lige så høj grad alle jer, der holder samfundet i gang!

Vi skylder alle stor tak til kassedamerne i supermarkederne, chaufførerne der sørger for, at vi stadig kan få mad og drikke, renovationsarbejderne, der sikrer, at vi ikke går til i affald, fabriksarbejderne og håndværkerne, der holder økonomien bare en smule i gang,

Vi skylder også stor tak til politiet, der får folk til at følge myndighedernes råd, buschaufførerne og lokoførerne, der kører os på arbejde, alle de medarbejdere, der finder kreative måder at arbejde hjemmefra, og de virksomhedsejere og iværksættere, som kæmper for at sikre løn og arbejde til deres ansatte.

Mange af jer er måske bekymrede for, om I bliver udsat for smitte, når I er på job. Alligevel løser I opgaven.

Vi skylder en stor tak til jer alle. I er med til at sikre, at vi fortsat har et velfærdssamfund. Ingen af jer kan undværes. Offentligt og privatansatte skal stå sammen, for vi er hinandens forudsætning.

Lukningen af samfundet har dramatiske konsekvenser. Og vi bør alle også være dybt taknemmelige for den indsats, hver eneste dansker yder. Vi er alle med til at mindske antallet af smittede. Og dermed afværger vi sammen mange indlæggelser og dødsfald.

Så indtil nu har fællesskabet vist sin styrke. Nu skal vi vise, at vi kan bevare fokus. Vi skal vise, at vi kan blive ved at gøre de ting, som er svære over længere tid. Hvis vi skal bevare loyaliteten overfor de politiske beslutninger, stiller det også krav til vores folkevalgte, myndighederne og vores ledere om at kommunikere så åbent, ærligt og direkte som muligt – især når det er svært, eller når der ændres strategier.

Lykkes det, er jeg til gengæld sikker på, at alle i Danmark fortsat vil holde fokus og gøre alt, hvad vi kan for at komme igennem krisen. Og det er nødvendigt, fordi fællesskabet og summen af den indsats, vi hver især yder, er vores vigtigste våben i kampen mod corona-epidemien.

Lisbeth Lintz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce