Annonce
Debat

Debat: Fuglsang og socialdemokraterne svigter lønmodtagerne

Annonce

Replik: Min socialdemokratiske kollega i EU-Parlamentet, Niels Fuglsang, angriber mig 4.december i denne avis for at svigte klimaet, fordi jeg stemte imod den nye EU-Kommission.

Men Niels Fuglsang glemmer en hel del i sit indlæg, som jeg da lige vil hjælpe ham med. Den nye EU-Kommission vil i løbet af de første 100 dage komme med et forslag til en europæisk mindsteløn. En mindsteløn, der også vil ramme Danmark og totalt vil kastrere den danske fagbevægelse. Hvorfor ønsker Niels Fuglsang og Socialdemokraterne at bakke op en Kommission, der vil smadre den danske model?

EU har i årevis heller ikke haft styr på de ydre grænser, og Ursula von der Leyen, den nye kommissionsformand, svar på den uholdbare situation er flere tilkaldevagter ved grænserne i 2024. Så når Niels Fuglsang bakker op om den nye Kommission, svigter han og Socialdemokraterne tværtimod kampen for at holde migranter ude. Hvorfor? Læg dertil drømme om EU-hær, mere indblanding i nationalstaternes social lovgivning og så videre, og man finder, hvorfor Dansk Folkeparti stemte nej til den nye EU-Kommission. Niels Fuglsang vil nok argumentere for, at så simpelt kan man ikke stille det op. Dertil er jeg enig. Forskellen på Niels Fuglsang og mig er blot, at uanset hvad EU kommer anstigende med, vil Fuglsangs EU-glæde altid vinde. Der er jeg bare anderledes.

Jeg gik til valg på at begrænse EU’s magt over os - og det agter jeg at forfølge. Det havde derfor været rent vælgerbedrag, hvis jeg ligesom alle EU-elskerne havde stemt ja til en kommission, som jeg er fundamentalt uenig med.

Peter Kofod Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce