DEBAT: En helsides artikel i Århus Stiftstidende 15. september handlede om vilde planter på byens gader. Artiklen var ledsaget af tre små billeder af planter, der vokser på gaden, og et stort billede fra Silkeborgvej, hvor Michael Straarup Nielsen sidder med et stykke kridt i hånden, og billedteksten lyder: "Midt på Silkeborgvej vokser planten strandvejbred. Den finder man normalt på strandenge. Michael Straarup Nielsen forklarer, at det er vejsaltet, der gør, at den trives så godt tæt på kørebanen". Og han har skrevet "strandvejbred" ud for planten.
På et af de tre små billeder har Michael Straarup Nielsen skrevet "Glat vejbred" på fortovet, og man kan se planten, der vokser på kørebanen langs fortovet - og typisk for bybilledet - på baggrund af en parkeret bils hjul.
Det er ikke for meget at sige, at det er en genial idé at skrive planternes navne med kridt på gaden.
Michael Straarup Nielsen er nyuddannet biolog med et stort kendskab til botanik, hvilket tydeligt fremgår af artiklens lille udpluk af de arter, man kan finde i Aarhus.
"Ved at "give" navn til nogle af de planter, der gror inde i byerne, håber vi på, at folk bliver mere opmærksomme på det, de bare tænker på som ukrudt", siger Michael Straarup Nielsen.
Og det er ikke for meget at sige, at det er en genial idé at skrive planternes navne med kridt på gaden, et fint blikfang for folk, der går forbi, ikke mindst skoleungdommen, som kunne få lyst til at interessere sig for botanik og begynde at samle planter til et herbarium.
Det var ikke ukrudt, Brorson tænkte på, da han skrev "Det mindste græs jeg undrer på i skove og i dale..." i salmen "Op, al den ting, som Gud har gjort". Og det var det heller ikke, da Ingemann skrev "Nu titte til hinanden de favre blomster små ...".