Annonce
Debat

Debat: Giv de hjemløse og udsatte husly i de tomme hoteller

Pandemi: Hvor er det fantastisk tænkt og skrevet af tidligere Hus Forbi-sælger Josefine Skjødt, som har skrevet det nedenfor stående på sin egen facebook-væg og opfordret folk til at dele!

“Hvad med at vi brugte nogle af de mange tomme hoteller til udsatte? Så dem som er syge kan gå i karantæne på en ordentlig måde, og at dem som er i risikozonen, har et trygt sted at være. Coronakrisen er ved at kvæle turistindustrien og erhvervslivet, og staten giver nu hjælp til lønmodtagere og virksomheder. Med alle de mange lokaler rundt omkring som står tomme, og med alle de mange udsatte som intet sted har at søge hen. Godt nok har mange herberger og krisecentre stadig åbent, men på lavt blus og mange tager ikke nye ind. Der er nærmest ingen steder som hjemløs at søge hen om dagen. Der åbner store haller som nødherberg, men med fælles toiletter, som stadig gør smittespredning stor. Så hvad med at nu hvor staten alligevel kaster penge efter erhvervslivet - hvad så med at slå to fluer med et smæk, og hjælpe de udsatte samtidig. Det gælder jo ikke kun tomme hoteller men også lejeboliger som normalt kun bruges til turister? Kan staten give penge til de private udlejere som står med tomme lejligheder og tomme hænder, i bytte for at de hjælper dem i nød? Måske er det mig der har for høje tanker om at hjælpe hinanden på kryds og på tværs, men jeg synes nu at det kunne være smukt hvis det lod sig gøre!”

Jeg synes, som tidligere socialt udsat og tidligere funktionelt hjemløs, at det er en rigtig god idé og klogt tænkt af Josefine Skjødt. Med hendes opfordring så er det endnu et godt eksempel på, at folk, som tidligere har været hjemløse/udsatte tænker på de nuværende hjemløse/udsatte.

Så kære alle og især til - henholdsvis socialminister Astrid Krag, erhvervsminister Simon Kollerup og boligminister Kaare Dybvad – hvad med at der bygges bro, således at hjemløse/udsatte på den måde kan undgå at blive smittet af Corona og samtidig kan bl.a. hoteller få penge i kassen.

Jeg vil forslå, at staten og kommunerne dele regningen med at få hjemløse og udsatte i de tomme hoteller eller i de tomme lejeboliger. For jeg tror på, at det vil være dyrere for samfundet, hvis hjemløse/udsatte rammes af corona. Vi må også huske på, at flere væresteder og varmestuer for hjemløse/udsatte har indskrænket deres åbningstider.

Brug Josefine Skjødts idé. Og husk også at værne om vores hjemløse og udsatte mennesker!

P.S. Godkendt af Josefine Skjødt

Jesper Park van der Schaft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce