Annonce
Debat

Debat: Højrefløjens mørke sniger sig ind på midten

”Dansk barn. Hm. Barn af en somalisk mor der havde tilsluttet sig Islamisk Stat. Han bliver sikkert en lige så stor succes som de andre somaliere vi har i Danmark.!”

Det er ordene i en perfid tweet fra det nu tidligere folketingsmedlem for DF, Kenneth K. Berth som en reaktion på, at et 11 måneders forældreløst barn med dansk statsborgerskab blev hentet hjem til Danmark fra “Helvede på Jord”, al-Hol-lejren i Syrien.

Andre er mere diplomatiske, for eksempel Peter Skaarup (DF) og endnu medlem af Folketinget, der beherskede sig til at sige, at vi i en sådan situation ”skal sørge for at barnet bliver tvangsfjernet, indtil man har sikkerhed for at familiemedlemmerne er det gode miljø for barnet at vokse op i”.

De fleste har klogelig valgt at tie, for at undgå det rene hykleri.

Alle ved jo, at stemningen i Folketinget er en bastant afvisning - uanset skyld eller ikke skyld - overfor hjemtagelse af både børn og voksne fra IS-lejrene.

Alle ved jo at regeringen vil fremsætte det hamrende kontroversielle forslag om at nægte fremmedkrigeres børn statsborgerskab eller blot yde dem konsulær bistand.

Alle ved jo, at regeringen og et flertal i folketinget har tilsidesat magtfordelingslæren, ved at bemyndige integrationsministeren til at fratage personer deres danske statsborgerskab.

Trods tavshed skaller de fine dyder af som hud efter en solforbrænding, så jeg må erkende rigtigheden i populismeforskeren, professor Cas Mudd udsagn til Kristeligt Dagblad om, at der er sket en normalisering af synspunkter fra det yderste højre, så selv Socialdemokratiet i stort omfang tager højrefløjens ideer og retorik til sig.

Big Mamma Frederiksen og ligesindede tror, at de ved deres handlinger står vagt om Danmark. Handlinger, man ikke engang byder bandekriminelle og drabsmænd.

Jeg ved fra mit virke, som praktiker i værnet af Danmark, hvad der skaber terrorister, og det gør had og ønsket om hævn, og det er lige præcis det, vi fremmer gennem de nævnte handlinger.

Det civiliserede humanistiske rum har forvandlet sig til et sted, hvor dybere og mørkere instinkter nu hersker. Engang imellem føler jeg mig hensat til Roms Colosseum, hvor intet var for helligt til at blive slagtet. Romerne elskede det og smed alt, hvad man havde i hænderne, for at se en forestilling af den mest brutale slags rettet mod de fremmede.

Er det virkelig nødvendigt at appellere til “svinehunden” i vores indre ved at skabe et ekstremt negativt og forvrænget syn, ja selv på børn af indvandrere og især af muslimerne som være fuldstændig anderledes og en trussel for vores værdier.?

Er det virkelig nødvendigt at hive fru Justitia, symbolet for retfærdighed, ned af hendes piedestal. Hive bindet af hendes øjne, rive vægtskålene ud af hendes hænder og trække hendes sværd op af skeden for at slå til mod dem vi ikke kan li´?

Det afgør du med dit hjerte og din forstand.

Annonce
Hans Jørgen Bonnichsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce