Annonce
Debat

Debat: Jyske teatre når et nyt publikum

Kultur: Gennem de seneste år har vi været vidne til et imponerende potentiale hos de jyske teatre. På Fredericia Teater er musicals ligefrem blevet en international eksportvare. I år kan byens udgave af rockmusicalen ”Lizzie” opleves i New York, og fra næste år får den fredericianske storsucces ”Prince of Egypt” premiere i London.

Derfor glæder det os meget, at et flertal i Folketinget er klar til at styrke teatrene uden for hovedstaden. Lovforslaget om ændring af lov om scenekunst sker på baggrund af en bred aftale, som blev opsat, da Venstre havde rollen som sceneinstruktør i Statsministeriet.

Formålet er, at der selvfølgelig skal være en synlig sammenhæng mellem det statslige tilskud og de danske teatres enkelte rækkevidde og potentiale. Således sikrer vi, at de statslige tilskud sendes derhen, hvor danskere flest og mest får kultur for teaterbilletten.

Så mange danske teatre evner den fornemme opgave, det er at engagere danskerne i kulturlivet. Udover Fredericia Teater, har Randers Egnsteater og Vendsyssel Teater gjort et glimrende stykke arbejde. Disse tre styrkes derfor velfortjent med samlet set 10,5 millioner kroner permanent.

Derudover er der afsat en pulje til teatre og andre aktører på scenekunstområdet til projekter, der har til formål at udvikle scenekunsten i Danmark. Baggrunden er at styrke egnsteatrene Thy Teater, Bellevue Teatret, Baggård Teatret og Aveny T i en periode og give dem mulighed for at afprøve nye tiltag. Disse teatre skal også have mulighed for at udvikle dansk dramatik.

Et realistisk manuskript for udviklingen ville lyde, at de danske teaterforestillinger kommer til at leve længere og nå længere ud i landet. Herunder er det især vigtigt at nå de teaterfremmede publikummer. Disse skal også opleve glæden ved at gå i teateret.

Annonce
Kim Valentin
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce