Annonce
Debat

Debat: Jyske teatre når et nyt publikum

Kultur: Gennem de seneste år har vi været vidne til et imponerende potentiale hos de jyske teatre. På Fredericia Teater er musicals ligefrem blevet en international eksportvare. I år kan byens udgave af rockmusicalen ”Lizzie” opleves i New York, og fra næste år får den fredericianske storsucces ”Prince of Egypt” premiere i London.

Derfor glæder det os meget, at et flertal i Folketinget er klar til at styrke teatrene uden for hovedstaden. Lovforslaget om ændring af lov om scenekunst sker på baggrund af en bred aftale, som blev opsat, da Venstre havde rollen som sceneinstruktør i Statsministeriet.

Formålet er, at der selvfølgelig skal være en synlig sammenhæng mellem det statslige tilskud og de danske teatres enkelte rækkevidde og potentiale. Således sikrer vi, at de statslige tilskud sendes derhen, hvor danskere flest og mest får kultur for teaterbilletten.

Så mange danske teatre evner den fornemme opgave, det er at engagere danskerne i kulturlivet. Udover Fredericia Teater, har Randers Egnsteater og Vendsyssel Teater gjort et glimrende stykke arbejde. Disse tre styrkes derfor velfortjent med samlet set 10,5 millioner kroner permanent.

Derudover er der afsat en pulje til teatre og andre aktører på scenekunstområdet til projekter, der har til formål at udvikle scenekunsten i Danmark. Baggrunden er at styrke egnsteatrene Thy Teater, Bellevue Teatret, Baggård Teatret og Aveny T i en periode og give dem mulighed for at afprøve nye tiltag. Disse teatre skal også have mulighed for at udvikle dansk dramatik.

Et realistisk manuskript for udviklingen ville lyde, at de danske teaterforestillinger kommer til at leve længere og nå længere ud i landet. Herunder er det især vigtigt at nå de teaterfremmede publikummer. Disse skal også opleve glæden ved at gå i teateret.

Kim Valentin
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce