Annonce
Debat

Debat: Mette Frederiksens uhæderlige valgløfter

Der tegner sig et billede af en utrolig magtsyge hos Socialdemokratiet, eftersom de i en årrække ikke har haft statsministerposten. Vi er vidner til gentagelse af foregående Socialdemokratiske statsminister, Helle Thorning-Schmidt, som ved valget i 2011 med Socialdemokratiet gik 0,5 procent tilbage. Men sikrede alligevel statsministerposten med SF, som siden viste sig ikke at kunne håndtere ansvaret.

Helle Thorning-Schmidts valgløfter blev af dagspressen kaldt:” 100 løftebrud på 100 dage”.

Ved seneste valg gik Socialdemokratiet 0,4 procent tilbage. Den nye røde regering blev etableret med stemmer fra SF, Enhedslisten samt de Radikale. Det var den eneste mulighed for Mette Frederiksen hvis hun ville have statsministerposten.

Hvad lovede Mette Frederiksen under valgkampen: ”Mette Frederiksen har højt og helligt lovet danskerne, at der ikke bliver ændret på den stramme udlændingepolitik. Hun vil hellere gå glip af statsministerposten end at lempe på udlændingeområdet, har hun sagt”. Hun har også under Folketingets afslutningsdebat sagt: ”Hvis danskerne betror os ansvaret, så vil en ny socialdemokratisk ledet regering gøre to ting: Fastholde den stramme udlændingepolitik forankret i et bredt flertal her i Folketinget. Og samtidig føre en mere retfærdig og grønnere velfærdspolitik.”

Dette røde flertal har netop planlagt øgede tilskud til børnefamilier, som har haft svært ved at kunne få økonomien til at hænge sammen. Partierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne. Ifølge regeringens egne tal går næsten to tredjedele af de 250 millioner kroner til ikke-vestlige udlændinge.

Cepos har udarbejdet en analyse af rød bloks forslag baseret på Finansministeriets familietypemodel, som konkluderer, at forslaget markant reducerer gevinsten ved at tage et job. Det står tydeligt, at regeringen blot styrker incitamentet for at forblive på offentlige ydelser. Mette Frederiksens løfter holdt ikke længe i en rød blok, hendes valgløfter kan kun betragtes som propaganda og uhæderlighed med det mål at blive statsminister - for enhver pris.

En flygtningefamilie modtager cirka 16.000 kroner efter skat i sociale ydelser. Der er mange danske familier, som ikke har dette beløb efter skat, og som ikke defineres som fattige. Vi har blandt andet 30.000 iværksættere, som får mindre end de offentlige ydelser. Denne forskelsbehandling af ikke-vestlige udlændinge overfor almindelige danskere har regeringen og deres støttepartier valgt ikke at forklare. Rød blok har valgt ikke at prioritere de ældre eller de handicappede over ikke-vestlige udlændinge.

Annonce
Araz Khan
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce