Annonce
Debat

Debat: Minister skal huske betjentene på Fyn

Tryghed i Danmark. Under denne overskrift i søndagens udgave af avisen Danmark er en artikel af vores justitsminister Nick Hækkerup. Ingen tvivl om, at ministeren vil befolkningen og politiet det godt. Det haster også må man sige. Siden politireformen i 2007 og diverse effektiviseringer, rationaliseringer, udflytning af arbejdspladser, fyringsrunder, lederreform, nedlæggelse af politistationer og nedlæggelse af landpolitiet er bægeret vist fyldt.

Som politimand gennem 36 år og byrådsmedlem i Middelfart kommune ser jeg med tilfredshed på, at ministeren følger op på valgløftet fra seneste valgkamp. Lokalpolitiet skal tilbage til borgerne. Citat: Tyngden i dansk politi skal være i fødder på gaden – ikke i strategifunktioner i toppen.

Jeg kan ikke være mere enig. Det skal være mere politi og mindre konsulentvælde.

Samtidig kan jeg godt være noget bekymret når Fyens Stiftidendes lederskribent Per Storm i fredagens avis konkluderer, at Fyns Politi hverken er værre eller bedre stillet end øvrige politikredse. Må jeg i al stilfærdighed minde om, at Fyns politi (og Vestegnens politi) har mistet langt flere betjente gennem årerne end øvrige politikredse, og hvad langt værre er: Vi er den eneste politikreds i Danmark der faktuelt har lukket og slukket fire politistationer. Nyborg, Faaborg – Midtfyn, Assens og Middelfart. 80 betjente havde her deres daglige gang og politiarbejde. De kendte lokalområdet og borgerne på godt og ondt.

Når tegningerne skal tegnes, så håber jeg, at ministeren husker dette. Arbejdspladserne er der endnu. Mon ikke også betjentene er klar?

Annonce
Steffen Daugaard. Foto: Michael Bager
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce