Annonce
Danmark

Debat: Opgravning af mink nu eller afbrænding i gravene

Knud N. Mathiesen
Annonce

Debat: Det vil være ganske uforsvarligt at vente et halvt år med at grave Minkene op, som der er blevet udmeldt. Det skal være så hurtig som muligt, inden minkene begynder at gå i forrådnelse, så kan det blive svært at opgrave dem - uden forureningsmæssige konsekvenser.

Her ser vi et tydeligt eksempel på, når vores myndigheder begår fejl, er der altid hundredvis af undskyldninger. Havde det været den enkelte minkavler, der havde begravet mink, måske på grund af sygdom i minkbestanden, havde helvede været løs fra myndighedernes side, som formentligt havde endt med store bøder til den enkelte minkavler, hvis ikke han havde overholdt gælden retningslinjer. Det ser vi jo tydelige eksempler på i landbruget, hvis ikke de får fjernet et dødt dyr omgående, vanker der bøder.

Nej, nu skal vi havde gravet de døde mink op omgående, elles må der vanke bøder til dem, som har haft ansvaret for denne katastrofe, og så er det ligegyldigt, hvem de er, de skal også fjernes fra deres embede, for det er formentlige embedsmænd eller lignende. Er det ministrer,e må de gå af.

Vi står måske over for en kæmpe forurening, som ingen har styr på, og hvad kan det ikke indebære, hvis ikke man vil grave dem op her og nu, en forurening af grundvandet som kan vare ved i mange år.

Kan løsningen være at afbrænde minkene på stedet? det vil give god mening, og formentlig både mere sundhedsrigtig og langt billigere; Det skal selvfølgelig være med ekspertise fra både brandvæsen og militæret, som har været brugt før i denne her minkskandale. Der skal også være sundhedsekspertise til stede. En afbrænding på stedet i minkgravene vil formentlig ikke være nær så sundhedsfarlig som mange andre løsninger, og kun overfladejorden skal fjernes ned til minkene, så minkene kan overhældes med desinfektionsmiddel samt en brændbar væske.

Evt. kan man tilsætte halm, træ eller andet brændbart for at holde gang i afbrændingen i længere tid. Men det er jeg overbevist om, at militæret og brandvæsen ved rigtig meget om. Og lad os så komme i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce