Annonce
Debat

Debat: Regeringen solder vores penge op

"Det betyder, at vi mister arbejdspladser. At Danmark bliver fattigere. At der bliver mindre finansiering til fremtidens velfærd, end der kunne have været. Mindre til børnepasning, folkeskole, uddannelse, sundhed og ældrepleje", skriver Britt Bager. Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

DEBAT: Socialdemokratiet sender med finanslovforslaget store regninger til østjyderne. På kun et år har S-regeringen allerede ladet skatterne stige 17 gange. Sidste års finanslov hævede skatterne med milliarder – og gjorde alle indkomstgrupper fattigere. Og med den nye finanslovforslag for 2021 kommer der nye regninger til.

Mens coronakrisen rammer Danmark, er der særligt behov for, at vi reformerer og skaber initiativer, der giver mere vækst, flere arbejdspladser og skaber et stærkt fundament for danske virksomheder og danskernes fremtidige velfærd.

Men Socialdemokratiet gør det modsatte. Regeringen trækker flere mennesker ud af arbejdsmarkedet – i stedet for at sikre, at endnu flere kommer ind på arbejdsmarkedet. I stedet for at sikre, at de 50.000, der har mistet deres arbejde, kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Annonce

At hæve skatter og afgifter betyder, at danske familier og danske virksomheder skal betale mere i skat i stedet for, at de kan udvikle og investere i nye arbejdspladser.


Socialdemokratiet overtog en dansk økonomi i topform, da Mette Frederiksen sidste år overtog nøglerne til Statsministeriet fra Venstre. Der var en rekordhøj beskæftigelse. Aldrig tidligere havde så mange været i arbejde. Der var styr på de offentlige finanser. Et stort økonomisk råderum. Plads til at investere massivt i fremtiden.


Det er økonomisk uansvarligt. Det betyder, at vi mister arbejdspladser. At Danmark bliver fattigere. At der bliver mindre finansiering til fremtidens velfærd, end der kunne have været. Mindre til børnepasning, folkeskole, uddannelse, sundhed og ældrepleje.

Det er meget kritisabelt. Ikke mindst, fordi Socialdemokratiet overtog en dansk økonomi i topform, da Mette Frederiksen sidste år overtog nøglerne til Statsministeriet fra Venstre. Der var en rekordhøj beskæftigelse. Aldrig tidligere havde så mange været i arbejde. Der var styr på de offentlige finanser. Et stort økonomisk råderum. Plads til at investere massivt i fremtiden.

Og nu solder Socialdemokratiet vores stærke økonomi væk og sender store regninger til fremtiden. Det kan de simpelthen ikke være bekendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Alarm 112

Politiet blev snydt af bilentusiaster: Kørte ræs i industrikvarter

Annonce