Annonce
Debat

Debat: Søfartsmuseet fortjener bedre

"Havnen har været en kultur og et spændende sted med mange erhverv og levebrød tilknyttet. Der er mange seværdigheder i Aarhus, det er der ingen tvivl om. Men hvad med et tiltalende og attraktivt søfartsmuseum", spørger Nils Weitemeyer. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Hvor mange tænker egentlig over, hvad en af drivkræfterne for Aarhus er og har været gennem tiderne - og måske er primus motor i alle herlighederne: Beskæftigelse, indtægter til byen, arbejde og fornemmelsen af verden uden for? Nemlig Aros, åens munding med fiskerne og de små skibe, der udviklede sig til en stor havn med anløb af DFDS, ØK, Mærsk og mange flere og det deraf følgende havnemiljø.

Derfor må man kunne konkludere: Havnen har været en kultur og et spændende sted med mange erhverv og levebrød tilknyttet.


Ildsjælene fortjener et attraktivt hus, og byen gør det ligeledes. Det lønner sig på længere sigt.


Der er mange seværdigheder i Aarhus, det er der ingen tvivl om. Men hvad med et tiltalende og attraktivt søfartsmuseum? Var det ikke på sin plads, at byen fik et værdigt symbol og museum over sin vigtige fortid? Selv Sct. Clement på domkirken holder et anker.

Søfartsmuseet er henvist til vistnok 12 containere i nærheden af Molslinjen, hvor en flok ildsjæle har samlet et meget stort antal maritime, værdifulde og spændende kuriositeter, som vil fortælle om det maritime miljø til elever, studerende, børn og voksne.

Jeg har for første gang besøgt museet her i september ved det, at jeg har doneret et par ting til dem, og det er et forunderligt miljø, der er skabt i de primitive omgivelser, men bestemt et besøg værd. Ildsjælene fortjener et attraktivt hus, og byen gør det ligeledes. Det lønner sig på længere sigt både for borgere, studerende, turister og den koummunale pengekasse. Jo mere der er at glædes over i en by, jo flere attraktive tilflyttere og besøgende - tænk over det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce