Annonce
Debat

Debat: Sandheden skal man høre fra børn, fulde folk og pensionister

Fra et socialentreprenant synspunkt er nye pensionister interessante, og det er ikke deres børnebørn og nye hobbys, jeg tænker på. Det er det fænomen, at de næsten fra dag til dag skifter position. Dagen før pension var de fedtet ind i magt, forventet loyalitet og tavshedsklausuler. Dagen efter pension er de borgere. De kan frit stille deres indsigt til rådighed for samfundet uden hensyntagen til andet end almenvellet.

Det er et fænomen, som samfundet kunne udnytte. Jeg mener, at alle i forbindelse med deres første udbetaling af pension skulle være forpligtiget til at overlevere deres indtryk af arbejdsmarkedet. Hvordan var deres branche, ledelsen (eller de ansatte), arbejdsglæden osv. Hvad var op og hvad var ned – frit fra leveren. Tænk hvis politikere og andet godtfolk kunne få reel indsigt i, hvad almindelige fiskere, sygeplejere og bankfolk egentligt tænker om deres branche og arbejdsliv.

De nyslåede pensionister har erfaring og integritet og er en stor resurse så, hvorfor er der ikke flere der som Hans Jørgen Bonnichsen og Mogens Lykketoft tager en konstruktiv og offentlig afsked med arbejdsmarkedet? Svaret er at pensionister patroniseres. Lykketoft har i sin nye bog relevante og kompetente betragtninger om socialdemokratiets værdier – og mangel på samme. Men med den tone Thorning-Schmidt, Corydon og Sass Larsens tillod sig at bruge i deres svar, - hvor de direkte gik efter at beskrive Lykketoft som affældig, så forstår man godt at andre pensionister betakker sig.

Det er forunderligt, men aktørerne i den offentlige debat har tilsyneladende mere respekt for dem, der bliver betalt for at sige noget, de ikke mener, end pensionister der forsøger at sige sandheden. Personligt ser jeg mere frem til at høre, hvad Corydon har at sige, når han bliver pensionist end, mens han er i arbejde.

Mikael Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce