Annonce
Debat

Debat: Selvfølgelig kan man grave højspænding ned i Vestjylland

Højspænding: Søndag blev den afsløret: Miljø- og energiløgnen over dem alle. Eksperter har nu afsløret, at selvfølgelig er det teknisk muligt at føre den fremtidige havstrøm fra Nordsøens vindmølleparker de 170 kilometer igennem Vestjylland til det kontinentale net i Tyskland i kabler.

Men det koster kassen. Ethvert tænkende væsen har da kunnet regne ud, at hvorfor skulle det ikke være muligt, når man i årtier har kunnet føre el fra Sverige og Norge under vandet til Danmark? Grunden til energiløgnen er, at vindstrømmen skulle markedsføres billigst muligt for at fremstå som det bedste alternativ til for eksempel atomkraftværker, der som bekendt er no go i de fleste lande.

Nu skulle så lige luskes 170 kilometer el-ledninger igennem den unikke, vestjyske natur og til ulempe for utallige grundejere. Det må være ret irriterende, at nogle eksperter så kommer og afslører de fake news. Nu er der ingen vej uden om: Skal vindkraften have første prioritet, så må man altså betale ved kasse ét for at undgå helt menighedsløse ødelæggelser af dansk natur.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce