Annonce
Debat

Debat: Socialdemokrat i EU arbejder imod dansk landbrug

Landbrug: Forargelsen var stor, da jeg læste et indlæg af socialdemokrat Niels Fuglsang, hvor partisoldaten skrev om landbrug.

Fuglsang viste, at han har misforstået flere ting: At dansk landmænd ofte har større landbrug, at dansk landbrug har brug for EU-støtte og så har han endda taget fejl af sit eget partis politik.

I debatindlægget skrev Fuglsang nemlig, at EU’s landbrugsstøtte skal ”kontrolleres”, ”så den ender hos de små og afhængige landbrug”. Han glemmer tydeligvis, at langt de fleste landmænd i landet har større, klimaeffektive landbrug. Medmindre Fuglsang gerne vil tage støtten fra danske landmænd?

Udmeldingen bliver ikke mindre mærkelig af, at socialdemokraten går imod sit parti. Fødevareminister Mogens Jensen erklærede nemlig til Folketinget, at det er nødvendigt at tage højde for forskelle på landbrugs størrelse, når EU tildeler støtte. Det modsiger præcis Fuglsangs pointe.

Inden Fuglsang går til modangreb med falske anklager, som han før har gjort, må jeg hellere sætte et par ting på plads: Venstre arbejder for at en større del af landbrugsstøtten skal gå til grøn omstilling. Faktisk er det en af mine store prioriteter som det eneste danske medlem af landbrugsudvalget. Dernæst går Venstre selvfølgelig også ind for, at lande, som misbruger midler eller bryder EU’s grundlæggende demokratiske værdier, skal fratages EU-støtte. Ingen tvivl om det. Men åbenlyst er løsningen på misbrug af midler ikke at begrænse danske landmænds adgang til støtten ved at forfordele små landbrug.

I løbet af mit første år i parlamentet har jeg arbejdet sammen med Niels flere gange, og han er generelt en fornuftig politiker. Fornylig læste jeg endda, at Fuglsang nu også bakker op om en ny model for støtte, der tilgodeser klima, miljø og biodiversitet - en model, som jeg har kæmpet for siden min første dag i parlamentet.

Det er glædeligt at høre, at socialdemokraten er lydhør over for fornuft og gode argumenter. Nu må vi se, om han ændrer sin holdning til, at EU-støtte især skal gå til små landbrug - som er direkte er imod danske landmænds interesse.

Asger Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce