Annonce
Debat

Debat: Udsatte børn er dobbelt så sårbare under krisen

Udsatte: Vi skal passe godt på alle børn i denne svære tid. Men der er nogle børn, vi skal passe ekstra godt på.

For nogle børn er der mere på spil lige nu, end at de savner at komme ud og være sammen med deres venner.

I nogle af vores sårbare og udsatte familier stiger konfliktniveauet i takt med, at dagene går, og presset vokser. Vi har senest fået melding om, at der er sket næsten en fordobling i henvendelserne til landets krisecentre.

Derfor er det vigtigt at understrege, at arbejdet med socialt udsatte børn og unge er en kritisk funktion, som kommunerne er forpligtet til at opretholde – også i disse dage. Der skal handles på underretninger som i en normal situation. Og der skal ligeledes indstilles sager til børne- og ungeudvalgene om anbringelser, hvor det er nødvendigt.

Det betyder også, at man som almindelig borger skal reagere og lave en underretning til kommunen, hvis man tænker, at et barns trivsel eller sundhed kan være i fare. Hvis der er larm og tumult fra lejligheden ved siden af. Eller mange tomme flasker i baghaven. Kommunerne skal handle på underretninger og fortsætte deres arbejde med udsatte børn, selvom vi står midt i en særlig situation.

Jeg vil gerne sende en klar besked til de familier, der har udfordringer, som andre er skånet for:

Nødpasning er også for jeres børn. Også selvom I ikke går på arbejde. Er det for svært at tackle for eksempel din egen sygdom, når børnene ikke længere er i skole og daginstitution, så er nødpasning også til rådighed for dig. Det gælder også, selvom jeres barn er over ni år.

Tag fat i kommunen, hvis der er brug for pasning i dagligdagen, så vi kan sikre, at jeres hverdag hænger sammen.

Og til de børn, der læser med: Tag fat i jeres lærer, hvis I har behov for hjælp. I nogle kommuner er man allerede i kontakt med børn i sårbare familier. Det er godt, for det er vigtigt, at vi passer på alle børn i denne tid.

Nogle kommuner er allerede i kontakt med børn i sårbare familier. Jeg opfordrer alle kommuner til at følge deres eksempel. Men også lærere, naboer og klassekammeraters forældre bør holde et vågent øje med børn, de ved, har det svært.

Vi skal passe godt på alle børn i denne svære tid. Men de sårbare børn er dobbelt så sårbare under coronakrisen. Det kræver en ekstra bevågenhed fra os alle.

Astrid Krag
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

AGF

AGF tilbyder trofaste fans penge tilbage

Østjylland

Østjyder valfarter til de smukke steder på Djursland - men de er gode til at holde afstand

Annonce