x
Annonce
Debat

Debat: Vi støtter håndværkere med åbne genbrugspladser

Affald: Dansk Byggeri har opfordret til, at landets genbrugspladser holdes åbne for virksomheder og erhverv, selvom de i udgangspunktet er lukkede under coronakrisen. Det kan vi i Dansk Affaldsforening godt forstå. Endnu er vores samfundsøkonomiske model nemlig sådan skruet sammen, at med økonomisk aktivitet skabes der også affald, uanset vores langsigtede mål om at afkoble de to ting.

Skal Dansk Byggeris medlemsvirksomheder fortsat holde gang i hjulene, skal de også have mulighed for at komme af med deres affald – og her er genbrugspladserne et populært valg for særligt små og mellemstore virksomheder.

Dem vil vi gerne hjælpe så godt som muligt under de restriktioner og forpligtelser til at reducere smitterisiko, der også er pålagt den kommunale affaldssektor.

Derfor anbefaler vi – ligesom KL – at alle kommuner har mindst én genbrugsplads åben for virksomheder og erhverv, i tråd med statsminister Mette Frederiksen udmelding om, at vi som samfund så vidt muligt understøttet aktivitet i den private sektor. Så det gør kommunerne.

På Dansk Affaldsforenings website har vi samlet en oversigt, hvor man som virksomhed kan se mulighederne for at komme på genbrugspladsen i ens kommune. Oversigten, i form af et Danmarkskort, opdateres løbende.

For privatpersoner er genbrugspladserne fortsat lukkede, da offentligt ansatte, der ikke udfører kritiske funktioner er hjemsendt. Genbrugspladser er ikke defineret som en kritisk funktion. Ved at holde genbrugspladserne lukkede for borgerne reduceres smitterisikoen og kommunerne bakker dermed op om Sundhedsstyrelsens strategi om at bryde smittekæderne. Vi undersøger dog mulighederne for, hvordan man kan ’coronasikre’ en genbrugsplads, når det atter bliver muligt at åbne dem for borgerne.

Mikkel Brandrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce