Annonce
Debat

Debatten om syriske flygtninge: Det er en farlig glidebane at enkeltsagsbehandle

"Jeg medgiver fuldt ud, at det kan være rigtig hårdt at få et afslag og dermed få at vide, at man skal rejse hjem. Og jeg kan sagtens forstå, at man kan være uenig i den afgørelse, hvis man selv mener, man har brug for beskyttelse. Men vi har et system med stor ekspertise, og afgørelserne skal respekteres", skriver Camilla Fabricius. Arkivfoto: Morten Stricker

DEBAT: Jeg kan ikke se logikken i Lone Norlander Smiths (Enhedslisten) svar til mig i Århus Stiftstidende 7. maj. Enhedslisten ønsker med baggrund i Aarhus-målene at indstille hjemsendelse af århusianske syrere og ser det ikke som enkeltsagsbehandling baseret på geografi. Det er jeg ikke enig i. Tværtimod.

I Danmark har vi et asylsystem, som hver eneste dag vurderer, hvem der har brug for beskyttelse. Det betyder, at efter grunding sagsbehandling får en del asyl, mens en del får afslag.

Jeg medgiver fuldt ud, at det kan være rigtig hårdt at få et afslag og dermed få at vide, at man skal rejse hjem. Og jeg kan sagtens forstå, at man kan være uenig i den afgørelse, hvis man selv mener, man har brug for beskyttelse.

Annonce


Jeg må på det kraftigste advare mod, at vi politikere begynder at enkeltsagsbehandle eller vurdere sikkerhedssituationer i andre lande.


Men vi har et system med stor ekspertise, og afgørelserne skal respekteres. Et system, hvor alle sager vurderes grundigt og individuelt, hvor der er advokater, tolke og uafhængige dommere involveret, og hvor det er meget afgørende, at ingen sendes hjem, hvis de er i risiko for forfølgelse eller overgreb.

Hvis der er den mindste usikkerhed om afgørelserne, kommer tvivlen altid ansøgerne til gode. Myndighederne følger et såkaldt forsigtighedsprincip.

I Socialdemokratiet har vi ikke grund til andet end at have respekt for og tillid til de afgørelser, myndighederne træffer – hvad end de giver opholdstilladelse eller afslag.

Og jeg må på det kraftigste advare mod, at vi politikere begynder at enkeltsagsbehandle eller vurdere sikkerhedssituationer i andre lande. Det er ikke alene useriøst, men også en farlig glidebane.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et af Aarhus ældste værtshuse drives med trukket håndbremse: - Peter Gift har altid været et lidt pænere værtshus

Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce