Annonce
Sport

Debutanten Whalley: - Strafferedning er bedre end at score

Oscar Whalley. Foto: NORDE ERNST VAN/Ritzau Scanpix

AGF måtte nok engang nøjes med uafgjort søndag. Men midt i skuffelsen over to tabte point, glædede cheftræner David Nielsen sig over sin debuterende målmand, der reddede et straffespark. Se redningen i bunden af artiklen.

FODBOLD: Det gik mere end fire minutter før Oscar Whalley rørte bolden første gang i sin debut.

En ægte højder kom svævende ned mod målmanden, der i trafik greb bolden. En let bold at redde, men det gav store klapsalver fra de små 8.000 tilskuere på Ceres Park.

Whalley var debutant mod Vendsyssel fordi Aleksandar Jovanovic blev solgt til Huesca i La Liga. Serberen var blevet lidt af en helt i Aarhus - ikke mindst fordi han nåede at redde to straffespark i denne sæson. Så hvad nu?

AGF-fansene fik i hvert fald det første lille tegn på, at det nok skal gå.

Få minutter efter scorede Vendsyssel. Men Whalley var chanceløs. Der gik et par minutter mere. Straffespark.

AGF-målmanden havde lige reddet en friløber, og nu fik han den chance, som målmænd et eller andet sted godt kan lide. Fordi de har ikke noget at tabe, og Oscar Whalley vandt et par hjerter i Aarhus, da han reddede gæsternes spark fra pletten.

- Det er en drøm. For en angriber er drømmen når de får debut at score et mål, og for målmænd er drømmen i en debut at holde målet rent og lave store redninger. Det var dog umuligt at holde målet rent, men jeg kan ikke beskrive, hvordan det var at redde straffesparket. En eksplosion af følelser. I min verden er det bedre end at score, sagde Oscar Whalley efter kampen.

Og cheftræner David Nielsen var da heller ikke sen til at rose ham.

- Det var en fantastisk debut. Super præstation. Og akkurat som Jovanovic kan han også redde straffespark ham her.

- Man er altid spændt og jeg glædede mig til at se, hvordan han håndterede det. Men vi skal huske på, at vi har med en mand at gøre, der har stået i La Liga. Det er jo ikke fordi, vi har hentet en på den lokale pub, sagde David Nielsen om spanske Whalley.

Oscar Whalley har fået en ny kollega i Roman Mysak. Og om han med tiden forbliver førstemålmand i AGF har han ikke fået nogen garantier om.

- Jeg har været her i to måneder, og i den tid har jeg fået et godt forhold til mine holdkammerater. Det har været fint at starte på bænken og få en blød start i klubben.

- Jeg ved ikke om jeg er førstemålmand. Men jeg vil arbejde for det. Det er det eneste, jeg tænker på, siger Oscar Whalley.

Han fik en debut, han sikkert ikke glemmer foreløbig. Men han havde nu ønsket sig en sejr i 1-1-kampen mod Vendsyssel.

- Jeg er skuffet over resultatet. Vi havde mange chancer for at score og vinde, men det skete ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce