Annonce
Sport

Debutanten Whalley: - Strafferedning er bedre end at score

Oscar Whalley. Foto: NORDE ERNST VAN/Ritzau Scanpix

AGF måtte nok engang nøjes med uafgjort søndag. Men midt i skuffelsen over to tabte point, glædede cheftræner David Nielsen sig over sin debuterende målmand, der reddede et straffespark. Se redningen i bunden af artiklen.

Annonce

FODBOLD: Det gik mere end fire minutter før Oscar Whalley rørte bolden første gang i sin debut.

En ægte højder kom svævende ned mod målmanden, der i trafik greb bolden. En let bold at redde, men det gav store klapsalver fra de små 8.000 tilskuere på Ceres Park.

Whalley var debutant mod Vendsyssel fordi Aleksandar Jovanovic blev solgt til Huesca i La Liga. Serberen var blevet lidt af en helt i Aarhus - ikke mindst fordi han nåede at redde to straffespark i denne sæson. Så hvad nu?

AGF-fansene fik i hvert fald det første lille tegn på, at det nok skal gå.

Få minutter efter scorede Vendsyssel. Men Whalley var chanceløs. Der gik et par minutter mere. Straffespark.

AGF-målmanden havde lige reddet en friløber, og nu fik han den chance, som målmænd et eller andet sted godt kan lide. Fordi de har ikke noget at tabe, og Oscar Whalley vandt et par hjerter i Aarhus, da han reddede gæsternes spark fra pletten.

- Det er en drøm. For en angriber er drømmen når de får debut at score et mål, og for målmænd er drømmen i en debut at holde målet rent og lave store redninger. Det var dog umuligt at holde målet rent, men jeg kan ikke beskrive, hvordan det var at redde straffesparket. En eksplosion af følelser. I min verden er det bedre end at score, sagde Oscar Whalley efter kampen.

Og cheftræner David Nielsen var da heller ikke sen til at rose ham.

- Det var en fantastisk debut. Super præstation. Og akkurat som Jovanovic kan han også redde straffespark ham her.

- Man er altid spændt og jeg glædede mig til at se, hvordan han håndterede det. Men vi skal huske på, at vi har med en mand at gøre, der har stået i La Liga. Det er jo ikke fordi, vi har hentet en på den lokale pub, sagde David Nielsen om spanske Whalley.

Oscar Whalley har fået en ny kollega i Roman Mysak. Og om han med tiden forbliver førstemålmand i AGF har han ikke fået nogen garantier om.

- Jeg har været her i to måneder, og i den tid har jeg fået et godt forhold til mine holdkammerater. Det har været fint at starte på bænken og få en blød start i klubben.

- Jeg ved ikke om jeg er førstemålmand. Men jeg vil arbejde for det. Det er det eneste, jeg tænker på, siger Oscar Whalley.

Han fik en debut, han sikkert ikke glemmer foreløbig. Men han havde nu ønsket sig en sejr i 1-1-kampen mod Vendsyssel.

- Jeg er skuffet over resultatet. Vi havde mange chancer for at score og vinde, men det skete ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce