Annonce
Aarhus

Defekte masker: Hver tredje ansat på coronaafsnit i Skejby sendt hjem i isolation

En tredjedel af sygeplejersker og læger på corona-afsnittet er sendt hjem for at blive testet og være i isolation. Arkivfoto: Lise Nielsen
3.000 åndedrætsværn leveret til Aarhus Universitetshospital i Skejby går op i limningen. 60 sygeplejersker og læger sendt hjem til test og isolation.
Annonce

AARHUS: Defekte ansigtsmasker leveret til coronaafsnittet på Aarhus Universitetshospital  i Skejby betyder nu, at 60 sygeplejersker og læger er sendt hjem til corona-test og i isolation. Det svarer til omtrent en tredjedel af afdelingens personale, skriver TV2 Østjylland.

Det er den seneste levering af masker af typen FFP3, der giver den højeste beskyttelse, der har vist sig at indeholde alvorlige fejl på afdelingen corona-patienter.

Det har vist sig, at nogle af maskerne går op i limningen, og det sår tvivl om, hvorvidt maskerne leverer den sikkerhed, de skal.

- Det er usædvanligt ubehageligt, at man ikke kan regne med, at de værnemidler, vi får, er sikre, siger ledende overlæge ved Infektionssygdomme på Aarhus Universitets Hospital Lars Østergaard til TV2 Østjylland.

Region Midtjylland har tilbagekaldt maskerne, efter at man også på sygehuset i Viborg opdagede, at maskerne gik op i sømmen.


Det tilbageværende personale har været ekstremt velvillige til at stille op.

Lars Østergaard, ledende overlæge


Der er flere smittede på afdelingen i Aarhus, og Lars Østergaard mistænker at de defekte  masker er skyld i 2-5 af smittetilfældene.

Det er en udfordring at få bemandingen til at hænge sammen.

- Men det tilbageværende personale har været ekstremt velvillige til at stille op. Det er imponerende, fortæller Lars Østergaard til TV2 Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

AGF

Cheftræneren råbte og sparkede til tingene: Så ingen grund til, at AGF skulle tabe til mestrene

Annonce