Annonce
Sport

Defensiv pragtpræstation sikrer overraskende United-sejr

Efter 60 minutters støjinferno var de blåblusede og en godt spillende Helena Elver, som kunne juble. Foto: Ole Nielsen.
Heine Eriksen var meget tilfreds med begge forsvarsformationer mod de hårdtskydende Viborg-kvinder

HÅNDBOLD: De forskellige spiludbydere vurderede Aarhus United som klar underdog mod medaljebejlerne fra Viborg HK. Faktisk var der enighed om, at chancevurderingen var cirka to tredjedele i Viborgs favør.

Men på banen var det helt lige kampen igennem, og i sidste ende fik Julie Pontoppidan lov til at løbe fri igennem, hvilket sikrede en tomålssejr og en eksplosion af begejstring i Stadionhallen.

Men det var faktisk defensiven, der stod tilbage som den afgørende faktor for cheftræner Heine Eriksen. Den del af spillet har været et stort fokuspunkt, og i dag lykkedes det. Faktisk var det blot anden gang i sæsonen, Viborg blev holdt nede på 23 mål. Første gang var mod Odense Håndbold.

- Vi har kæmpet meget med vores defensiv, men vores aggressivitet og de indbyrdes relationer var der i dag, og jeg så for første gang tegninger til noget af det, vi gerne vil. Vi er kommet et godt stykke vej, siger Heine Eriksen, der samtidig mente, at dagens kamp var sæsonens bedste præstation.

Annonce

Viborgs kvinder vejer meget mere end vores, og det lykkedes os at komme tæt på dem i den formation.

Heine Eriksen, cheftræner i Aarhus United, om holdets 5-1-formation

Vellykket taktisk ændring

I kampen vekslede Aarhus United mellem det klassiske 6-0-forsvar og et 5-1-forsvar, hvor Helena Elver blev skubbet frem.

På trods af scoringer, hvor Viborg-spillerne fandt det frie rum bag den fremrykkede bagspiller, var cheftræneren godt tilfreds med indsatsen i det offensive forsvar.

- Det er et våben, vi har bygget på til denne sæson, og det stabiliserer vores forsvar. Jeg er ikke sikker på, at vi havde vundet kampen, hvis ikke vi kunne skifte formation.

- Viborgs kvinder vejer meget mere end vores, og det lykkedes os at komme tæt på dem i den formation. Det er trods alt nemmere at stoppe en bil i første gear end en bil i fuld fart, siger Heine Eriksen.

Inden kampen havde han nævnt, at der skulle en ekstraordinær præstation til, hvis det skulle blive til en sejr. Den mener han, at han fik.

- Viborg er ikke umiddelbart en af de hold, vi skal slå, så det er to bonuspoint, der ryger i vores lomme, siger Heine Eriksen.

Aarhus United har nu masser af tid til at restituere, da der i den kommende uge er landsholdssamling. Celine Lundbye og Helena Elver er udtaget til det danske landshold, mens målvogter Martina Thörn er udtaget til det svenske landshold.

Damehåndboldligaen

Aarhus United - Viborg HK 25-23 (11-11)

  • Aarhus United: Celine Lundbye 5, Julie Pontoppidan 4, Line Ellertsen 3, June Bøttger 3, Charlotte Lund Mikkelsen 2, Helena Elver 2, Marie Aamand 2, Mathilde Neesgaard 2, Annika Meyer 1, Emma Mogensen 1.
  • Viborg HK: Kristina Jørgensen 9, Madeleine Östlund 3, Maria Fisker 3, Pauline Bøgelund 2, Laura Damgaard Lund 2, Line Haugsted 1, Moa Högdahl 1, Carin Strömberg 1, Ida-Marie Dahl 1.
  • Udvisninger: Aarhus United 4x 2 minutter, Viborg HK: 4x 2 minutter.
  • Stillinger undervejs: 4-4, 9-5, 10-10, 13-12, 15-18, 23-22
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffede

Læserbrev

Læserbrev: Jeg vil kæmpe med næb og klør, for at Aarhus aldrig får mere letbane

Helge Bay skriver 7. februar i et læserbrev, at letbanen er på vej til at blive en succes. Jeg spørger: Hvor? Letbanen er en katastrofe og en århushistorie af dimensioner. Og den bliver ikke en mindre katastrofe fremover. I Aarhus afskaffede man sporvognen i 1971. Faktisk havde man allerede nedlagt den første sporvogn, der var i drift fra 1884-1895. Hvorfor vil man ikke lære af sine fejl? Letbanen er et prestigeprojekt, som på ingen måde er designet til den trafik, som Aarhus har, og Aarhus får i fremtiden. Letbanen/sporvognen gav mening for 50 år siden, og før det, da færre havde biler, og færre mennesker boede her. Men Aarhus er en vikingeby. Byen er bygget op om, at gaderne skal være smalle, fordi man ikke havde brug for mere plads, da der var hestevogne til. Letbanen fejler også, ved at den overhovedet ikke fragter det antal passagerer, man havde forventet. Hvorfor? Fordi, som undersøgelserne også sagde, inden man byggede den, så flytter den under én procent af bilister over i kollektiv trafik. Til gengæld har letbanen været en direkte årsag til lukning af utallige busruter i de små byer og forstæder i Aarhus og opland. Derudover glemmer Helge Bay fuldstændig finansieringen. Hvem skal betale? Inden den første centimeter af letbanens etape 2 er lagt, koster det mindst 655 millioner kroner til omlægning af varmerør mm. Det kan man få rigtig mange busser for. Det smarte ved busser er også, at man kan flytte ruten, så den giver mening. Og så er de betydeligt nemmere at sætte i drift. Letbanen fylder alt for meget. Hvorfor skal den køre igennem det mest trafikerede kryds i Aarhus - krydset Nørreport/Kystvejen? Herfra kommer bilister fra færgen, Randersvej, Kystvejen og den nordlige del af Aarhus, samt fra midtbyen. Og så også en letbane? Det er helt tabt. Hvordan Helge Bay kalder en sporvogn for en "ny trafikløsning", er mig også en kæmpe gåde. Som sagt nedlagde vi den i 1971. Og så køber jeg ikke argumentet med, at det er den eneste CO2-neutrale løsning. Så vidt jeg ved, findes der også elektriske busser. Alt det her gør, at letbanen skal droppes. Og så har jeg hverken nævnt problemerne med frosten, eller den evige udskydelse af åbningsdatoen. Letbanen er gammel vin på nye flasker. Vi har prøvet det før og lagde sporvognene ned af en årsag. Forhåbentlig er der kun få mennesker, der ønsker at ødsle pengene væk på et så udueligt projekt.

AGF

Efter aflysning i Superligaen: AGF besejrede AaB i træningskamp

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Aarhus

Cyklister må ud på omvej: Den århusianske 'cykelmotorvej' står flere steder under vand

Annonce