Annonce
Sport

Defensiv pragtpræstation sikrer overraskende United-sejr

Efter 60 minutters støjinferno var de blåblusede og en godt spillende Helena Elver, som kunne juble. Foto: Ole Nielsen.
Heine Eriksen var meget tilfreds med begge forsvarsformationer mod de hårdtskydende Viborg-kvinder

HÅNDBOLD: De forskellige spiludbydere vurderede Aarhus United som klar underdog mod medaljebejlerne fra Viborg HK. Faktisk var der enighed om, at chancevurderingen var cirka to tredjedele i Viborgs favør.

Men på banen var det helt lige kampen igennem, og i sidste ende fik Julie Pontoppidan lov til at løbe fri igennem, hvilket sikrede en tomålssejr og en eksplosion af begejstring i Stadionhallen.

Men det var faktisk defensiven, der stod tilbage som den afgørende faktor for cheftræner Heine Eriksen. Den del af spillet har været et stort fokuspunkt, og i dag lykkedes det. Faktisk var det blot anden gang i sæsonen, Viborg blev holdt nede på 23 mål. Første gang var mod Odense Håndbold.

- Vi har kæmpet meget med vores defensiv, men vores aggressivitet og de indbyrdes relationer var der i dag, og jeg så for første gang tegninger til noget af det, vi gerne vil. Vi er kommet et godt stykke vej, siger Heine Eriksen, der samtidig mente, at dagens kamp var sæsonens bedste præstation.

Annonce

Viborgs kvinder vejer meget mere end vores, og det lykkedes os at komme tæt på dem i den formation.

Heine Eriksen, cheftræner i Aarhus United, om holdets 5-1-formation

Vellykket taktisk ændring

I kampen vekslede Aarhus United mellem det klassiske 6-0-forsvar og et 5-1-forsvar, hvor Helena Elver blev skubbet frem.

På trods af scoringer, hvor Viborg-spillerne fandt det frie rum bag den fremrykkede bagspiller, var cheftræneren godt tilfreds med indsatsen i det offensive forsvar.

- Det er et våben, vi har bygget på til denne sæson, og det stabiliserer vores forsvar. Jeg er ikke sikker på, at vi havde vundet kampen, hvis ikke vi kunne skifte formation.

- Viborgs kvinder vejer meget mere end vores, og det lykkedes os at komme tæt på dem i den formation. Det er trods alt nemmere at stoppe en bil i første gear end en bil i fuld fart, siger Heine Eriksen.

Inden kampen havde han nævnt, at der skulle en ekstraordinær præstation til, hvis det skulle blive til en sejr. Den mener han, at han fik.

- Viborg er ikke umiddelbart en af de hold, vi skal slå, så det er to bonuspoint, der ryger i vores lomme, siger Heine Eriksen.

Aarhus United har nu masser af tid til at restituere, da der i den kommende uge er landsholdssamling. Celine Lundbye og Helena Elver er udtaget til det danske landshold, mens målvogter Martina Thörn er udtaget til det svenske landshold.

Damehåndboldligaen

Aarhus United - Viborg HK 25-23 (11-11)

  • Aarhus United: Celine Lundbye 5, Julie Pontoppidan 4, Line Ellertsen 3, June Bøttger 3, Charlotte Lund Mikkelsen 2, Helena Elver 2, Marie Aamand 2, Mathilde Neesgaard 2, Annika Meyer 1, Emma Mogensen 1.
  • Viborg HK: Kristina Jørgensen 9, Madeleine Östlund 3, Maria Fisker 3, Pauline Bøgelund 2, Laura Damgaard Lund 2, Line Haugsted 1, Moa Högdahl 1, Carin Strömberg 1, Ida-Marie Dahl 1.
  • Udvisninger: Aarhus United 4x 2 minutter, Viborg HK: 4x 2 minutter.
  • Stillinger undervejs: 4-4, 9-5, 10-10, 13-12, 15-18, 23-22
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce