Annonce
Sport

Defensiv pragtpræstation sikrer overraskende United-sejr

Efter 60 minutters støjinferno var de blåblusede og en godt spillende Helena Elver, som kunne juble. Foto: Ole Nielsen.
Heine Eriksen var meget tilfreds med begge forsvarsformationer mod de hårdtskydende Viborg-kvinder

HÅNDBOLD: De forskellige spiludbydere vurderede Aarhus United som klar underdog mod medaljebejlerne fra Viborg HK. Faktisk var der enighed om, at chancevurderingen var cirka to tredjedele i Viborgs favør.

Men på banen var det helt lige kampen igennem, og i sidste ende fik Julie Pontoppidan lov til at løbe fri igennem, hvilket sikrede en tomålssejr og en eksplosion af begejstring i Stadionhallen.

Men det var faktisk defensiven, der stod tilbage som den afgørende faktor for cheftræner Heine Eriksen. Den del af spillet har været et stort fokuspunkt, og i dag lykkedes det. Faktisk var det blot anden gang i sæsonen, Viborg blev holdt nede på 23 mål. Første gang var mod Odense Håndbold.

- Vi har kæmpet meget med vores defensiv, men vores aggressivitet og de indbyrdes relationer var der i dag, og jeg så for første gang tegninger til noget af det, vi gerne vil. Vi er kommet et godt stykke vej, siger Heine Eriksen, der samtidig mente, at dagens kamp var sæsonens bedste præstation.

Viborgs kvinder vejer meget mere end vores, og det lykkedes os at komme tæt på dem i den formation.

Heine Eriksen, cheftræner i Aarhus United, om holdets 5-1-formation

Annonce

Vellykket taktisk ændring

I kampen vekslede Aarhus United mellem det klassiske 6-0-forsvar og et 5-1-forsvar, hvor Helena Elver blev skubbet frem.

På trods af scoringer, hvor Viborg-spillerne fandt det frie rum bag den fremrykkede bagspiller, var cheftræneren godt tilfreds med indsatsen i det offensive forsvar.

- Det er et våben, vi har bygget på til denne sæson, og det stabiliserer vores forsvar. Jeg er ikke sikker på, at vi havde vundet kampen, hvis ikke vi kunne skifte formation.

- Viborgs kvinder vejer meget mere end vores, og det lykkedes os at komme tæt på dem i den formation. Det er trods alt nemmere at stoppe en bil i første gear end en bil i fuld fart, siger Heine Eriksen.

Inden kampen havde han nævnt, at der skulle en ekstraordinær præstation til, hvis det skulle blive til en sejr. Den mener han, at han fik.

- Viborg er ikke umiddelbart en af de hold, vi skal slå, så det er to bonuspoint, der ryger i vores lomme, siger Heine Eriksen.

Aarhus United har nu masser af tid til at restituere, da der i den kommende uge er landsholdssamling. Celine Lundbye og Helena Elver er udtaget til det danske landshold, mens målvogter Martina Thörn er udtaget til det svenske landshold.

Damehåndboldligaen

Aarhus United - Viborg HK 25-23 (11-11)

  • Aarhus United: Celine Lundbye 5, Julie Pontoppidan 4, Line Ellertsen 3, June Bøttger 3, Charlotte Lund Mikkelsen 2, Helena Elver 2, Marie Aamand 2, Mathilde Neesgaard 2, Annika Meyer 1, Emma Mogensen 1.
  • Viborg HK: Kristina Jørgensen 9, Madeleine Östlund 3, Maria Fisker 3, Pauline Bøgelund 2, Laura Damgaard Lund 2, Line Haugsted 1, Moa Högdahl 1, Carin Strömberg 1, Ida-Marie Dahl 1.
  • Udvisninger: Aarhus United 4x 2 minutter, Viborg HK: 4x 2 minutter.
  • Stillinger undervejs: 4-4, 9-5, 10-10, 13-12, 15-18, 23-22
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce