Annonce
Kultur

Deler haven med festivalgæster

<p>Kim Bisgaard inviterer til et deleøkonomisk eksperiment i sin have under NorthSide i juni. Han tilbyder at lade 20 mennesker campere i sin have, mod at de bidrager med god stemning og deres arbejdskraft i to timer hver dag under festivalen. Arkivfoto</p>

Kim Bisgaard inviterer til deleøkonomisk eksperiment i sin have i Årslev under dette års NorthSide festival.

»Vi har en stor, dejlig have i naturskønne omgivelser og en del gæster har brug for at overnatte, mens de besøger Northside Festivalen. Det må kunne kombineres.«

NorthSide - søndag

Sådan lyder et opslag fra Facebook, som er lagt op af Kim Bisgaard, partner i virksomheden Culture & Business By Innovation Lab, og hans ægtefælle Julie Rokkjær Birch.

De stiller kvit og frit deres 4000 kvadratmeter store have i Årslev til rådighed for 20 mennesker under dette års NorthSide Festival. Det eneste de skal give i bytte er deres arbejdskraft i to timer hver dag under festivalen. Gæsternes kan for eksempel give en hånd med at klippe hæk, hjælpe en nabo eller samle skrald i lokalområdet

Annonce

»Jeg har længe haft lyst til at lave et arrangement derhjemme, for vi har masser af haveplads og bor i et naturskønt område tæt på Aarhus, som der ikke er så mange, der kender,« fortæller Kim Bisgaard, der kalder lejren, Camp West, for et deleøkonomisk eksperiment.

»Ideen er at det skal generere relationer, og en af de bedste måder at lære andre at kende på, er at lave noget sammen. Samtidig giver man noget tilbage til et lille lokalsamfund,« siger Kim Bisgaard.

Udover en dejlig have at slå telt op i, fælles morgenmad, toilet og bad, kan gæsterne også se frem til en intim havekoncert om lørdagen, med det århusianske band November-December.

Kim Bisgaard har i skrivende stund fået 30 henvendelser fra folk, som gerne vil deltage.

»20 deltagere vil være fint, for det må ikke være for stort. Folk skal kunne nå at lære hinanden at kende. Vi har bedt folk sende en kort mail om, hvorfor de er interesserede i konceptet. Tanken er, at de skal ønske at bidrage til stemningen og tænder på konceptet, for det fungerer ikke, hvis de bare kommer for at campere og ellers bare er ligeglade. Det er jo ikke som en Roskilde-lejr,« understreger Kim Bisgaard.

Hos NorthSide er man begejstret for konceptet.

»Vi synes, det er superfedt, at han gør det. Dels er det fedt, når folk vil hjælpe hinanden, og skabe et fællesskab og en stemning omkring festivalen. Når man så samtidig køber ind i nogle af de værdier, som vi også står for som for eksempel social bæredygtighed, så synes vi, at det er endnu federe. Jeg tror på, at det kan gå hen og blive en rigtig god oplevelse for alle involverede,« siger talsmand John Fogde, der har delt opslaget på NorthSides facebookside.

Han kender ikke umiddelbart til lignende arrangementer, men ved at festivalens frivillige har et netværk, hvor de hjælper hinanden med at finde en sofa under festivalen.

NorthSide spørger hvert år om gæsternes mening. At festivalen ikke har sit eget campingområde ser hovedparten ikke som noget problem.

»Der er ikke et udtalt behov. Vi ved fra folk, at de i høj grad vælger vores festival til, netop fordi man kan slippe for det. Det giver en anden stemning, at alle har sovet hjemme og har haft mulighed for at få et bad. Det sætter gæsterne stor pris på,« siger John Fogde.

Kim Bisgaard er også blevet kontaktet af århusianere, der gerne vil være med, selv om de lige så godt kunne tage hjem i deres egen seng. Han oplyser, at de også er velkomne til at byde ind på en plads på Camp West.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce