Annonce
Debat

Deltag i debatten

Velkommen til debatten på Stiften.dk, som du er velkommen til at deltage i.

Vi ønsker at formidle en saglig og livlig debat om aktuelle emner, forventer en ordentlig tone og siger nej tak til injurierende udtalelser og udtalelser, der overtræder gældende lovgivning.

Du kan enten kommentere her på stiften.dk via din Facebook-profil, eller du kan sende et læserbrev til debat@stiften.dk, husk altid navn og adresse.

Send også gerne et billede med af dig selv, vedhæft det som jpg-fil.

Skriv kort. Så kan flere komme til orde, og chancen for at komme med er større.

Læserbreve: 2000-2500 anslag inkl. mellemrum.
Kronikker: 4.500-6.500 anslag inkl. mellemrum.

Vi forbeholder os ret til at forkorte i tilsendte indlæg.

Henvises til artikler eller indlæg, oplyses den præcise dato, som den pågældende tekst har været bragt.

Vi bringer både navn og adresse ved læserbreve/debatindlæg og bringer generelt ikke anonyme indlæg.

De udvalgte læserbreve/kronikker vil blive publiceret både i Århus Stiftstidende og på stiften.dk.

Læserbreve kan også sendes som post til
Debatredaktionen
Århus Stiftstidende
Banegårdspladsen 11
8000 Aarhus C.

Facebook
Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer fra Facebook, der er injurierende eller på anden måde stødende.

Vi opfordrer alle til at diskutere sagligt, holde sig til emnet og ikke blive personlig.

Kommentarer fra hemmelige eller anonyme Facebook-profiler vil blive slettet.

Med venlig hilsen
Debatredaktionen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce