Annonce
Aarhus

Deltag i debatten: Skal Aarhus være grønnere, mere blå og have højere huse?

Skal det grønne Aarhus blive endnu grønnere, eller skal byen gå den anden vej. Diskussionen raser allerede omkring det nye stadion-projekt, og nu lægger kommunen op til debat om, hvordan Aarhus' grønne profil skal være i fremtiden. Foto: Axel Schütt
Lige nu raser debatten, om Aarhus er på vej væk fra sine grønne profil. Mange mener, stadion-projektet er et eksempel. Nu inviterer kommunen til stor debat om byens grønne udvikling.

AARHUS: Nogle tema- og debatmøder er mere aktuelle end andre. Aarhus Kommune har ramt plet 6. maj, når den inviterer til diskussion, om byen skal være grønnere, mere blå - eller hvordan byudviklingen skal forme sig.

Debatten raser nemlig i forvejen, og Aarhus Kommune beskyldes i forbindelse med planerne om at udvide stadion og samtidig inddrage grønne arealer ved væddeløbsbanen for i alt for høj grad at tænke i fortætning - og dermed glemme alt om sin grønne profil og varemærke.

Ved en såkaldt idé - og vidensbar i Blixens i Gellerup kan alle århusianere give deres besyv med i debatten, hvilket også kan ske med høringssvar på nettet. Det er byens nye temaplan, der er den første af sin slags, som skal diskuteres, og dermed Aarhus' grønne og blå åndehuller til debat: Skal der være flere rekreative områder med plads til både et aktivt liv og stigende mængder regn?

Aarhus Kommune vil skabe en sammenhængende grøn struktur på tværs af by og land, lyder det fra rådmanden for Teknik og Miljø, der mener, at den ny plan skal være med til at sikre, at man både bevarer og skaber nye grønne rekreative områder samtidig med, at byen udvikler sig.

- Vi skal skabe de bedst mulige rammer for det gode liv, når vi udvikler Aarhus. Det kan vi blandt andet gøre ved at skabe bedre sammenhæng mellem de grønne områder, hvor vi også indtænker vandets strømnings-veje og klimatilpasning. Samtidig skaber vi værdifulde rekreative områder, der kan fremme bevægelse, sund livsstil og mødet mellem århusianerne, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Det er første gang, at man i Aarhus Kommune laver en samlet plan på tværs af emner som grønne områder, klimatilpasning, grundvand, byudvikling, sociale forhold, aktiv mobilitet og sundhed.

Alle interesserede inviteres til at være med til at kickstarte arbejdet med den nye temaplan til en idé- og vidensdelingsbasar. Målet er at indsamle idéer og forslag, der kan indgå i arbejdet med at lave en sammenhængende blå-grøn struktur i Aarhus Kommune.

Idé- og vidensdelingsbasar finder sted mandag 6. maj 2019 Kl. 16.00 – 19.00 Blixens, Rooftop Karen Blixens Boulevard 7 8210 Aarhus V.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce