Annonce
Kultur

Deltag i DR-læseklub på Horsens Bibliotek

Horsens: Der kører to DR-læseklubber i 2020-sæsonen på Horsens Bibliotek; en formiddagsklub og en eftermiddagsklub. Der er plads til 10 deltagere i hver læseklub.

Formiddagsklubben mødes onsdage kl. 10-11 på datoerne 15. januar, 5. februar, 11. marts, 22. april, 20. maj og 17. juni.

Eftermiddagsklubben, hvor der kun er få ledige pladser mødes tirsdage kl. 17-18 på datoerne 3. december, 14. januar, 4. februar, 10. marts, 21. april og 19. maj.

Har du lyst til at deltage, skal du tilmelde dig til Nina Wegner på tlf. 76 29 24 62. Du skal være tilmeldt som bruger af Horsens kommunes biblioteker.

Titlerne er udvalgt af DR i samarbejde med Litteratursiden. Alle litteraturmøderne finder sted i møderummet Bøgen på 2. sal. Før mødet skal alle deltagerne have læst romanen. Bogen lånes ved henvendelse i informationen fire uger før mødet og afleveres igen umiddelbart efter mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce