Annonce
Østjylland

Demente Anne: Jeg kan ikke rumme bogen

Nogle af de breve, som deltagerne i torsdagsklubben havde skrevet, blev læst op af ansatte i Odder Kommunes demensteam. Blandt andet Annes brev. Foto: Søren E. Alwan
Følgende brev blev læst op ved åbningen af demensugerne i Odder. Selv sad Anne på tilhørerrækkerne.
Annonce

Jeg har altid elsket at læse - sådan en regnvejrsdag at læse og leve sig ind i en bog. Det kan jeg ikke mere. Jeg kan ikke rumme bogen.

Jeg kan ikke huske det, der var i sidste afsnit, og jeg kan ikke fordybe mig i bogen som tidligere. Det savner jeg, men så er det jo godt, at der er fjernsyn, hvor der kommer en film.

Demens kan gøre mig konfus.

Jeg mister overblikket - stopper op og prøver at genfinde det. Og når det lykkes, er det en sejr og gør mig glad. Jeg får følelsen af sejr og bliver optimistisk.

Jeg føler ikke, jeg har det store overblik, så min kalender ligger fremme, og min træningsplan den hænger, så jeg kan se den.

Så har jeg en blok, så det, jeg kommer i tanke om, jeg skal huske, bliver skrevet ned, for ellers glemmer jeg det. Jeg skal være vaks ved havelågen, hvis noget popper op, for jeg kan ikke regne med, at det kommer igen.

Det med økonomi og overblik har jeg altid selv passet, men pludselig kørte det helt sammen. Så min datter har sagt, at hun hjælper mig. Så får jeg penge, når jeg har brug for det, og så handler vi sammen. Det har hjulpet mig.

Annonce

Var lidt bange

Det var ikke et nederlag for mig, for hendes reaktion viste mig, at hun havde registreret det - men hvordan skulle hun få det sagt? Det blev sagt på en måde, så der ikke blev kigget ned på mig.

Det vigtige er, at jeg har mit gode humør og er god til at tale med mennesker. Også hvis der er noget, de ikke forstår.

Sammen (i torsdagsklubben red.) gør vi hinanden gode, og forståelsen for hinanden vokser. Der er støtte og forståelse for hinanden.

Inden jeg startede i klubben, var jeg bange for, om der bliver stillet for store krav.

Vi har haft travlt med at acceptere og lære at leve med sygdommen. De andre kender ikke noget til det, men de skal have viden for at kunne hjælpe os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce