Annonce
Østjylland

Demente Anne: Jeg kan ikke rumme bogen

Nogle af de breve, som deltagerne i torsdagsklubben havde skrevet, blev læst op af ansatte i Odder Kommunes demensteam. Blandt andet Annes brev. Foto: Søren E. Alwan
Følgende brev blev læst op ved åbningen af demensugerne i Odder. Selv sad Anne på tilhørerrækkerne.

Jeg har altid elsket at læse - sådan en regnvejrsdag at læse og leve sig ind i en bog. Det kan jeg ikke mere. Jeg kan ikke rumme bogen.

Jeg kan ikke huske det, der var i sidste afsnit, og jeg kan ikke fordybe mig i bogen som tidligere. Det savner jeg, men så er det jo godt, at der er fjernsyn, hvor der kommer en film.

Demens kan gøre mig konfus.

Jeg mister overblikket - stopper op og prøver at genfinde det. Og når det lykkes, er det en sejr og gør mig glad. Jeg får følelsen af sejr og bliver optimistisk.

Jeg føler ikke, jeg har det store overblik, så min kalender ligger fremme, og min træningsplan den hænger, så jeg kan se den.

Så har jeg en blok, så det, jeg kommer i tanke om, jeg skal huske, bliver skrevet ned, for ellers glemmer jeg det. Jeg skal være vaks ved havelågen, hvis noget popper op, for jeg kan ikke regne med, at det kommer igen.

Det med økonomi og overblik har jeg altid selv passet, men pludselig kørte det helt sammen. Så min datter har sagt, at hun hjælper mig. Så får jeg penge, når jeg har brug for det, og så handler vi sammen. Det har hjulpet mig.

Annonce

Var lidt bange

Det var ikke et nederlag for mig, for hendes reaktion viste mig, at hun havde registreret det - men hvordan skulle hun få det sagt? Det blev sagt på en måde, så der ikke blev kigget ned på mig.

Det vigtige er, at jeg har mit gode humør og er god til at tale med mennesker. Også hvis der er noget, de ikke forstår.

Sammen (i torsdagsklubben red.) gør vi hinanden gode, og forståelsen for hinanden vokser. Der er støtte og forståelse for hinanden.

Inden jeg startede i klubben, var jeg bange for, om der bliver stillet for store krav.

Vi har haft travlt med at acceptere og lære at leve med sygdommen. De andre kender ikke noget til det, men de skal have viden for at kunne hjælpe os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];