Annonce
Aarhus

Corona-frustrationer blev luftet i Rådhusparken

På en usædvanlig forårsagtig februar-lørdag søgte omkring 100 mennesker til Rådhusparken og en demonstration mod regeringens restriktioner, arrangeret af Foreningen For Fælles Frihedsrettigheder. Foto: Henrik Havbæk Madsen
Foreningen For Fælles Frihedsrettigheder samlede godt 100 til demonstration mod restriktioner i Rådhusparken.

AARHUS: Ulrik Pedersen er så frustreret over regeringens corona-restriktioner, at han har taget turen hele vejen fra Middelfart til Rådhusparken i Aarhus for at demonstrere mod dem.

Han vil ikke fotograferes, men vil godt fortælle, hvorfor han - modsat stort set alle andre danskere - ikke kan acceptere, at corona er så farlig og smitsom en sygdom, at det er nødvendigt at holde skolebørn hjemme, lukke detailhandlen, spille superliga-fodbold uden tilskuere og meget andet ubehageligt.

- Jeg har ingen tillid til politikerne. I 2018 lavede Lars Løkke Rasmussen en aftale med World Economic Forum i Davis. Vi har afgivet suverænitet. Det er dem, der bestemmer, siger Ulrik Petersen, der har svært ved at forklare, hvad politikerne og World Economic Forum skulle have af motiv til at indføre noget så skadeligt for økonomi og velvære, hvis ikke for at beskytte borgerne mod en smitsom og farlig sygdom.

Annonce

- Noget galt i Danmark

Demonstrationen, der lokkede Ulrik Pedersen til Aarhus er arrangeret af en nystartet forening, Foreningen For Fælles Frihedsrettigheder hedder den, og den demonstrerer, fordi den mener, at der er noget galt i Danmark, og den tiltrak vel omkring 100 mennesker.

"Konsekvenserne af restriktionerne er helt ude af proportioner: Depression, selvmord, angst og ensomhed er stigende blandt befolkningen. Erhvervsdrivende går konkurs. Løgne og grundlovsbrud bliver accepteret som "små fejl", skriver foreningen på Facebook.

I strid modsætning til alle viriloger og eksperter og det faktum, at coronavirus på verdensplan nu er skyld i mere end 2,5 millioner dødsfald, kom en af demonstrationens talere, Charlotte Danefeld, med denne påstand: - Corona er ikke så farlig en sygdom. Foto: Henrik Havbæk Madsen  

Første taler hedder Charlotte Danefeld. Hun er fra Skive og er gået konkurs med eventfirmaet Oplevelsesfabrikken, der mistede al omsætning, da regeringen lukkede Danmark i marts.


Mit hjerte bløder for mit land. Al proportionalitet er gået fløjten. Gu' ska' vi da ikke teste vores børn

Charlotte Danefeld, coronaskeptiker


Siden skrev hun bogen "Corona Syndromet". Og det er Charlotte Danefelds påstand, at bogen indeholder data, der beviser, at corona ikke er en farlig sygdom. Men også data, som politikere og medier ifølge forfatteren nægter at beskæftige sig med.

- Mit hjerte bløder for mit land. Al proportionalitet er gået fløjten. Gu' ska' vi da ikke teste vores børn, sagde Charlotte Danefeld.

Annonce

- Corona er ikke så farlig

Fakkeloptog

Østjyllands Politi skriver på twitter, at der i forbindelse med demonstrationen vil være fakkeloptog ca. kl. 17.15-18.00 i bymidten, og at det kan give mindre trafikale udfordringer.

Ruten begynder og slutter i Rådhusparken og vil gå via Frederiks Allé, Jægergårdsgade, M.P. Bruuns Gade, Banegårdspladsen, Ny Banegårds Gade, Sønder Allé og Frederiks Allé.

"Vi går med for at sikre, at alt foregår sikkert og fredeligt," skriver Østjyllands Politi.

I strid kontrast til holdningen hos alle landets virologer og eksperter kom Charlotte Danefeld med denne påstand.

- Corona er ikke så farlig. Har den sagt bøh? Nej. De sagde "ulven kommer". Men der kom ingen ulv, sagde Charlotte Danefeld.

Hun forudså, at der - når corona er væk - vil være mennesker, hun ikke længere kan være sammen med.

- Dem, der hylder Mette Frederiksen, der smadrede mit liv. Hvordan skulle jeg kunne forsvare at have et fællesskab med dem, spurgte Charlotte Danefeld.

Annonce

Besynderlig læsning

På en stativ på pladsen ligger en række flyers.

Vi tager en af dem og opdager, at den er skrevet af den tidligere læge, Søren Ventegodt, der i 2005 fik frataget sin lægeautorisation, idet Sundhedsstyrelsen vurderede, at han var farlig for sine patienter.

I dag er Søren Ventegodt formand for "Organisationen til Oplysning om Corona".

Hans flyer er besynderlig læsning på en dag, hvor antallet af corona-dødsfald på verdensplan -  ifølge det amerikanske Johns Hopkins University - nåede op over 2.5 millioner.

Alligevel påstår Søren Ventegodt, at der ingen steder i verden er nogen overdødelighed. Ej heller væsentlige skader eller senskader fra Covid-19. Hvordan det harmonerer med beretninger om mennesker, der længe efter at være blevet syge med covid-19 stadig plages af endeløs træthed, brystsmerter og tab af både smags og lugtesans er et spørgsmål, der ikke har noget svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce