Annonce
Udland

Demokraternes formand i Iowa trækker sig efter valgkaos

Brenna Norman/Reuters
Formand for Det Demokratiske Parti i Iowa påtager sig ansvar for optællingsfiasko ved vælgermøder og går af.

Formanden for Det Demokratiske Parti i Iowa, Troy Price, trækker sig fra posten, efter at partiets vælgermøder i delstaten 3. februar endte i kaos på valgnatten.

Annonce

Det rapporterer NBC News.

- Jeg er dybt ked af det, der skete, og bærer ansvaret for alle eventuelle fiaskoer på vegne af Iowas Demokratiske Parti, siger Troy Price ifølge den amerikanske tv-station.

Resultatet af Demokraternes vælgermøder, de såkaldte caucuses, blev offentliggjort med en uges forsinkelse.

Det skyldtes ifølge partiets afdeling i Iowa et teknisk problem med en ny app, der skulle gøre det nemmere at indsamle resultaterne fra vælgermøderne.

- Det er ingen tvivl om, at processen med at indrapportere resultaterne ikke fungerede. Det var simpelthen ikke acceptabelt, udtaler Troy Price i en meddelelse.

En midlertidig formand for partiet i Iowa vil blive valgt på lørdag, siger han.

Republikanerne var ikke sene til at forsøge at slå politisk mønt af Demokraterne valgfiasko ved at betegne det som bevis på, at partiet er uorganiseret og ude af stand til at lede USA.

Iowas caucus var det første af de primærvalg, der afgør, hvem der skal repræsentere Demokraterne ved præsidentvalget i USA til november.

Den 38-årige eksborgmester Pete Buttigieg sikrede sig en snæver sejr på 0,1 procentpoint foran den 78-årige senator Bernie Sanders.

Onsdag afholdt New Hampshire som den anden delstat primærvalg. Her sluttede Bernie Sanders på førstepladsen foran Pete Buttigieg, og resultatet blev offentliggjort stort set på det forventede tidspunkt.

Republikanerne holder også primærvalg, men præsident Donald Trump har ingen seriøse udfordrere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce