Annonce
Østjylland

Demokratisk dating i Pakhuset

<p>Pakhuset i Odder dannede tirsdag aften ramme om et anderledes ?møde mellem politiker og vælger. Foto: Mads Anneberg</p>

Et begrænset fremmøde spændte ben for succesen, da et anderledes valgkoncept blev afprøvet i Pakhuset i Odder.

»Jeg tror, det er svært for politikerne at konkurrere med det gode vejr,« lagde Jan Gade ud.

Formanden for Venstre i Odder var tirsdag aften med til at arrangere et lidt uortodokst vælgermøde i Pakhuset. Den sædvanlige envejskommunikation var hældt ud med badevandet, og idéen var i stedet, at politikerne efter et kort oplæg skulle ud blandt vælgerne.

Politisk speeddating, om man vil, hvor politikerne skiftedes til at sidde ved tilhørernes borde, og hvor der var lejlighed til at stille spørgsmål til alt mellem himmel og jord.

Annonce

»Vi synes jo, det er politikerne, der skal flytte sig for vælgerne, og ikke omvendt,«sagde Jan Gade.

Potentialet blev dog ikke helt forløst. For ikke nok med at de Radikale og Socialdemokraterne valgte ikke at møde op - det gjorde Odder-vælgerne langt hen ad vejen heller ikke.

Ud af de knap tyve fremmødte placerede Århus Stiftstidendes udsendte sig ved et bord med tre sympatisk udseende unge mennesker. Det viste sig hurtigt, at de tre var fra Konservative Ungdom i Aarhus og var i følge med aftenens konservative politiker Jens Salling.

Men skidt pyt, det skulle alligevel blive interessant at se, om nogen af de andre folketingskandidater kunne omvende disse unge mennesker.

I præsentationsrunden blev der lokket med politiske idéer lige fra billigere overfart til de danske øer hos Mette Dencker, Dansk Folkeparti, til mindre stress og mere livskvalitet hos Steen Rågård, Alternativet.

Da det var tid til, at politikerne skulle mingle, var SFs Kirsten Normann Andersen den første, der satte sig ved det unge, konservative højbord.

Det ville være en bedrift på linje med at sælge sand i Sahara, hvis den nuværende FOA-formand i Aarhus kunne få de tre til at stemme socialistisk, og missionen kom da heller ikke for godt fra land.

Den ene af de unge, den 18-årige HHX-elev Mads Hvid fra Søften, udtrykte sin forkærlighed for den danske kulturarv og spurgte, om man eksempelvis kunne forestille sig større støtte til Fregatten Jylland.

Hertil replicerede Kirsten Normann Andersen, at der ligger mennesker på gangene på landets sygehuse. Og så var den »date« mere eller mindre ovre.

Efterfølgende blev de tre unge dog enige med Alternativets Steen Rågård om vigtigheden af iværksætteri. Med DFs Mette Dencker om det prægtige ved det lokale foreningsliv. Med Liberal Alliances Carsten Bach om at bevare Det Kongelige Teater.

Med Kristendemokraternes Kristian S. Larsen om familiens betydning. Med Enhedslistens Maria Temponeras om at adskille flertallet af indvandrere fra de få, som ikke vil Danmark. Og endelig med Venstres Kim Andersen om at sætte større fokus på Rigsfællesskabet.

Da den konservative Jens Salling kiggede forbi bordet, blev der ikke brugt meget tid på at prædike for menigheden. I stedet faldt snakken på, om tiden var løbet fra de Konservative, og det mente Jens Salling naturligvis ikke var tilfældet. Tværtimod er partiet ved at blive mere bredt favnende rent geografisk, lod han forstå.

»Vi kommer igen,« spåede Jens Salling.

Og da det hele var slut, tilkendegav de tre unge KUere da også, at de stadig var konservative fra top til tå. 16-årige Greta Marija Survila fra Mejlby planlægger endog at stille op for partiet til Byrådet i Aarhus, når den tid kommer.

Så på trods af, at de tre kunne enes med de fleste kandidater, var det den konservative Jens Salling, de gik hjem med efter en aften med politiske speeddates.

I sidste ende fandt Århus Stiftstidende tilmed et par af de tilhørere, som ikke var partisoldater, men som helt reelt var mødt op for at blive klogere på, hvor de skal sætte deres kryds den 18. juni.

Den ene var 44-årige Mia Rünitz fra Ry, og hun var vild med konceptet omkring de mere personlige snakke, man for en gangs skyld kunne få med politikerne. Noget, som stod i skærende kontrast til dagen forinden, hvor hun havde været til et klassisk vælgermøde med 400 andre mennesker.

»Jeg er blevet meget klogere, men jeg vakler stadig mellem to partier. I sidste ende ved jeg det nok først, når jeg står bag det lille forhæng den 18.,« sagde hun.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Alarm 112

Over 100 beredskabsfolk kæmper stadig med 'usædvanlig' storbrand: - Det her er en ekstremt sjælden hændelse

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Kultur

Stil træskoene under trækronerne: Udbud og efterspørgsel baner vej for ny skovkirkegård i Horsens

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Østjylland

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Annonce