Annonce
Østjylland

Demokratistafetten ramte byrådssalen

<p>Ungdomsbyrådet, der talte elever fra flere af kommunens uddannelsessteder, mødtes torsdag med borgmester Uffe Jensen. Arkivfoto.</p>

Campus Odder, flygtninge og de unges mulighed for at få de lokale politikere i tale var blandt emnerne ved det første ungdomsbyrådsmøde i Odder Kommune.

Torsdag middag mødtes en gruppe elever fra flere af byens uddannelsesinstitutioner med borgmester Uffe Jensen (V) i byrådssalen til det første, men måske ikke sidste, ungdomsbyrådsmøde nogensinde. Arrangementet var et led i Demokratistafetten, der har besøgt Odder i denne uge med det formål at bevidstgøre unge og give dem mod på og lyst til at deltage i samfundet og demokratiet.

Uffe Jensen indledte byrådsmødet, der blev live-streamet til Odder Gymnasium, med en gennemgang af selve proceduren i forhold at betjene mikrofoner og stole - og så kunne der snakkes emner.

Første punkt på dagsordene var planerne om at lave et campus ved Odder Gymnasium, hvor flere ungdomsuddannelser samles. Der var bred enighed om, at det var en god idé.

Annonce

»Ved at samle flere uddannelser får vi et større indblik i og forståelse for hinandens verdener,« lød det fra Rasmus Skjelborg, der går på Odder Gymnasium.

Flere byrådsmedlemmer udtrykte bekymring for, at der på et campus let vil kunne opstå en os-og-dem situation. Men der var også tiltro til, at situationen kunne løses.

»Jeg tror, vi kan håndtere ansvaret,« konstaterede Rasmus Skjelborg og blev suppleret af Hector Husum, den ene af de to formand for Odder Ungdomsråd.

»Fælles faciliteter vil uden tvivl fremme integrationen. Spørgsmålet er bare, om der er plads rent fysisk,« sagde Hector Husom.

Næste punkt på dagsordenen handlede om integration af flygtninge i Odder Kommune. Konklusionen på debatten blev, at foreningslivet kan bruges som løftestang, men at også private kan give en hjælpende hånd med.

»Og så er det vigtigt, at vi ikke får gemt alle flygtninge væk i den samme bygning. De skal tæt på os,« lød et af argumenterne.

Som afrunding på det første ungdomsbyrådsmøde i Odder Kommune bad Uffe Jensen byrådsmedlemmerne evaluere på selve ideen med et ungdomsbyrådsmøde, og her fik han lidt blandede bolsjer retur.

»Det er en meget sød tanke, at vi sidder i hestesko og leger byråd, men jeg tror, at det vil være mere brugbart at tage snakken i et andet forum, hvor vi eksempelvis kunne komme i dialog med flere byrådsmedlemmer. Man har tidligere med succes forsøgt sig med mindre enheder,« sagde Søren-Haldur Bülow Rasmussen og blev bakket op af Rasmus Skjelborg.

»Det er godt, vi har det her projekt og møde, men jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne diskutere med flere byrådsmedlemmer,« sagde Rasmus Skjelborg.

Hector Husom kaldte arrangementet godt - og tilføjede et men:

»Det er ikke nok med dialog en gang om året,« lød det.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce