Annonce
Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Lørdagens planlagte demonstration på Banegårdspladsen er blevet aflyst. Onsdag eftermiddag gik godt 1.000 demonstranter gennem Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Godt 1.000 mennesker var onsdag samlet på Rådhuspladsen i Aarhus for at demonstrere mod racisme, og planen var, at man skulle samles på Banegårdspladsen lørdag.
Annonce

AARHUS: Onsdag eftermiddag var over 1.000 mennesker samlet på Rådhuspladsen i Aarhus for at demonstrere mod racisme, og lørdag havde arrangøren Black Lives Matter Danmark planlagt en ny demonstration klokken 13.00 på Banegårdspladsen.

Men den planlagte demonstration er blevet aflyst på grund af en vejrudsigt, der meldte om stor risiko for regn.

Onsdagens demonstration og lørdagens planlagte demonstration skal ses som en reaktion på den amerikanske 46-årige George Floyd meget omtalte død. Han blev kvalt af en politimands skinneben, der var presset ned på hans nakke.

Begivenheden har udløst protester og aktioner ikke kun i USA, hvor det foregik, men i mange andre lande.

Der er ikke fundet en ny dato for den aflyste lørdags-demonstration, men den vil blive meldt ud i løbet af kort tid.

Dominic Sidibe er medarrangør af lørdagens Black Lives Matter-demonstration, og han har tidligere fortalt til Århus Stiftstidende, at de med demonstrationerne håber at gøre opmærksom på, at racisme også findes i Danmark, og vise sympati for situationen i USA.

- Vi håber, at vi kan få talt om, hvordan det er at være sort i Danmark. Der er forskelsbehandling. Folk, der har taget en høj uddannelse, kan ikke få job indenfor deres felt på grund af deres efternavn. Mange bliver afvist i døren på diskoteker uden grund. Så der sker også ting her i Danmark, sagde Dominic Sidibe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce