Annonce
AGF

Den australske motor er klar til at brumme

Alex Gersbach håber der er flere minutter i vente til ham på AGFs venstre back. Foto: Ole Nielsen.
Alex Gersbach fik 90 minutter i benene i torsdagens pokaltriumf mod OB. Den australske fodboldspiller har måtte se mest til fra bænken, men den 22-årige venstre back føler hele tiden, at han rykker sig fysisk og spillemæssigt.

FODBOLD: - Alex besidder en enorm fart, en kæmpe motor og en positiv tilgang til spillet, hvilket gør, at både hans offensive og defensive kvaliteter kan give os nye dimensioner i spillet.

Sådan lød ordene fra AGFs sportschef Peter "PC" Christiansen, da klubben kunne præsentere den 22-årige australier Alex Gersbach som ny mand i AGF-trøjen.

Det har dog været begrænset med løbetid for den australske motor, som indtil videre har fået fem kampe i den århusianske spilletrøje. I denne uge har Gersbach dog haft mulighed for at vise sit værd. Først som indskifter i kampen mod FC København mandag og senest i torsdagens pokaltriumf, hvor venstrebacken spillede samtlige minutter i AGF's 1-0 sejr over OB.

Australieren håber, at han kan holde fast og blive ved med at være i spil til at hjælpe AGF. Fysisk føler han sig helt klar til at konkurrere, ligesom han har fået spillestil og den danske tilgang til fodboldspillet ind under huden.

- Vi har en klar spillestil og en klar indgang til kampene. Der har været noget omstilling i forhold til min tid i Holland, fordi fodbolden er mere fysisk og mere krævende i Danmark, men det passer godt til den måde, som jeg spiller fodbold på. I Holland var fokus primært rettet mod spillet, men i Danmark er der andre ting, som spiller ind. Dødbolde, dueller på græs og i luften. Det er anderledes, men jeg kan virkelig godt lide den del, siger Alex Gersbach.

Det er vel typisk for australske spillere?

- Vi kan godt lide at være en del af nærkampene og gå til den. Jeg er selv en meget fysisk spiller. Jeg elsker at tage løbene op og ned ad flankerne, og ikke mindst vinde dueller, så vi er egentlig skrevet til hinanden, den danske fodbold og jeg, siger forsvarsspilleren.

Blå bog

Navn: Alex Gersbach

Nationalitet: Australien

Født: 8/5 - 1997

Højde: 181 centimeter

Position: Venstre back

Klub: AGF - kontrakt til sommeren 2022

Kampe for AGF: Fem kampe, to mål.

Tidligere klubber: NAC Breda, Rosenborg, Lens og Sydney FC

Annonce

Hurtighed og udholdenhed

En del af forklaringen på, at det har været sparsomt med spilletiden er makkeren på venstre back, Casper Højer Nielsen, som har været fast inventar på pladsen siden han kom til Aarhus i februar 2018. Alex Gersbach føler dog, at den fysiske form begynder at nærme sig et punkt, hvor han kan vise de styrker, som han besidder på en fodboldbane.

- Fysisk har jeg det virkelig godt lige nu. Jeg har arbejdet hårdt både på og uden for banen, så jeg er sikker på, at jeg er skarp til de chancer, som jeg får. Det er vigtigt, at jeg befinder mig dér, for at kunne spille på den måde, hvor jeg er allerbedst. Hurtighed og udholdenhed er vigtig for min præstation, siger australieren og hylder den stærke konkurrence, der er internt i den århusianske fodboldtrup.

- Vi har en virkelig god bredde i truppen i AGF. Hvis du kigger over hele banen, så er der stor konkurrence på samtlige pladser. Ingen er garanteret spilletid i øjeblikket og det er godt for en trup. Casper Højer har gjort det godt, men jeg gør mit bedste for at presse på og være klar til at hjælpe holdet, når det er muligt.

Annonce

Flere kvaliteter

Det fik han vist i torsdagens fodboldkamp, hvor backen kom frem til flere gode indlæg, ligesom han viste sine kvaliteter på dødboldene. Med lidt mere held, kunne han sagtens være blevet tilskrevet en assist eller to.

- Jeg føler ikke selv, at jeg var så god igen, men der er ingen tvivl om jeg faldet bedre til og føler mig bedre tilpas på holdet og i dansk fodbold generelt. For mig handler det om at holde fast, arbejde hårdt og bygge på mit niveau.

- Det var godt at spille mod et hold fra vores egen række. Jeg er startet inde i to andre pokalkampe, men det har været mod mindre hold i de tidlige runde. De kampe kan også være svære på deres egen måde, men det var dejligt at blive matchet mod et hold fra Superligaen. Jeg er blevet skiftet ind i to kampe i Superligaen, men det er altid anderledes at starte inde. Derfor var det perfekt for mig at få 90 minutter mod OB. Ikke mindst få en sejr. Det var ikke verdens bedste kamp. Det var mere krig. En rigtig pokalkamp. Begge hold var bange for at tabe, men jeg gjorde det ok. Jeg havde en del indlæg. Det var en solid indsats, men jeg føler, at jeg har mere at byde ind med. Jeg synes, at jeg har flere kvaliteter på den sidste tredjedel af banen. Jeg lykkes med nogle af mine indlæg, men der er brug for mere stabilitet og rytme i mit spil, lyder det selvkritisk.

AGFs formodede startopstilling til kampen mod FC Nordsjælland. JFM Grafik
Annonce

Drømmen om OL

Kravene til ham selv og ikke mindst ambitionerne om at slå til, holder ham hele tiden til ilden. Første mål er at bide sig fast hos AGF, men også at gøre det så godt, at han kan holde sig inde i varmen på det australske U23-landshold. Gersbach har tidligere været en del af A-landsholdet "Socceroos", men har siden januar måned været tilknyttet U-holdet.

I februar måned skal Australien U23-hold deltage Asian Football Cup for U23-hold, hvor turneringens top tre kvalificerer sig til OL i Tokyo.

- Jeg håber, at jeg kan komme med U23-holdet næste gang. Det er vigtigt, fordi vi i februar måned skal deltage i Asian Cup, der fungerer som kvalifikation til OL næste år. Jeg røg ud af A-landsholdet i begyndelsen af 2019, så det er vigtigt for mig at gøre det godt, når jeg får muligheden med U23-landsholdet. Det vil være et stort mål at komme med til OL, så det vil være en stor oplevelse, hvis vi kan kvalificere os til den. Det er vel at sammenligne med at spille et verdensmesterskab, lyder det fra Gersbach.

Hans kontrakt med AGF løber frem til sommeren 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce