Annonce
Navne

Den danske drømmespiller fra Berlin fylder 40

Agnes Obel har udgivet fire albummer og turneret i det meste af verden. Onsdag 28. oktober fylder den danske sanger og sangskriver 40 år. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Få kan som Agnes Obel få et piano og en stemme til at smelte sammen til et univers af lyd. Onsdag 28. oktober fylder den tysk bosatte danske musikstjerne 40 år.
Annonce

40 år: Agnes Obel hersker der, hvor virkeligheden glider over i drømmen.

Der hvor synet sløres og indstiller sig på evigheden, der hvor livets støj fortoner sig og bliver til klangfuld harmoni.

Den danske musiker, der torsdag 28. oktober fylder 40 år, udgav tidligere i år sit fjerde album, "Myopia".

Siden debutalbummet "Philharmonics" fra 2010 har fans fra hele verden tilbedt den lyse dansker og hendes helt særlige evne til at få sit pianospil og sin sarte vokal til at mødes og smelte sammen. Gerne med en cello som kælen makker.

Herhjemme vakte hun især opsigt med debutpladen, der i 2011 solgte femdobbelt platin og banede vejen for hele fem priser ved Danish Music Awards.

Siden har resten af verden også taget den spinkle dansker til sig, og filminstruktører har for længst fået øjnene op for Obels mytiske og stemningsskabende toner.

Således er hun krediteret for ikke færre end 44 soundtracks, hvor især serier som den amerikanske "Big Little Lies" og den canadiske "Cardinal" stikker ud.

Annonce

Musikalsk rejse i hele verden

Agnes Caroline Thaarup Obel er født og opvokset i København, hvor hendes musikalske forældre fra barnsben satte hende ved klaveret.

Moren spillede Chopin for hende, mens hun selv i de spæde teenageår lagde cd'er med Massive Attack og Portishead i afspilleren.

Agnes gik på Det Frie Gymnasium og uddannede sig siden i Kultur- og Sprogmødestudier på Roskilde Universitet, før hun i 2006 fortsatte studierne i Berlin.

Og her blev hun hængende. I en lejlighed i bydelen Neukölln sammen med sin kæreste Alex Brüel Flagstad, som i dag er hendes mand.

Med den tyske hovedstad som base lagde hun i 2009 for alvor universitetsverdenen bag sig og stævnede ud på sin musikalske rejse.

Den har foreløbigt taget hende rundt i det meste af verden - fra USA til Australien og fra Barcelona til Beijing.

Og bedømt på mængden af fans, der efterspørger hendes koncerter, er der ingen grund til at tro, at den ikke vil gøre det igen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce