Annonce
Navne

Den eneste af sin slags i Danmark: Forsker med unikt fagfelt bliver klinisk professor

Peter Jepsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er udnævnt til klinisk professor i leversygdommes epidemiologi. Netop dét forskningsområde er ingen andre i Danmark professorer i. Pressefoto

Nyt job: Peter Jepsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny klinisk professor i leversygdommes epidemiologi, og netop dét forskningsområde er ingen andre i Danmark professorer i.

Har børn af patienter med alkoholrelateret leversygdom øget risiko for selv at få sygdommen? Det er ét af de spørgsmål, som ny klinisk professor Peter Jepsen søger at besvare.

Han bruger epidemiologiske metoder og danske registerdata til at studere leversygdomme og deres forekomst, så han kan identificere personer, der har en særligt høj eller lav risiko for at få sygdommen.

Og så undersøger han forløbet for de patienter, der har fået en leversygdom, ligesom han udvikler metoder til at forudsige deres sygdomsforløb.

Peter Jepsen tiltrådte professoratet i hepato-epidemiologi, som Novo Nordisk Fonden og Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond medfinansierer, 1. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce