Annonce
Aarhus

Den første væg står klar: Nicolinehus går i højden

Sebastian Bay, betonarbejder, er tilbage i sin hjemby Aarhus og bidrager til at Nicolinehus kommer op i højden. Foto: Flemming Krogh
Rejsegilde 'light'. Nicolinehus bliver et markant byggeri på Aarhus Ø, hvor der bliver madmarked, motionscenter, supermarked og specialbutikker til glæde og gavn for beboerne i området. De to kælderetager er støbt, og nu er den første, synlige væg på over fem meter kommet op.

AARHUS: Beboere og andre besøgende på Aarhus Ø har kunnet følge opførelsen af fundamentet til Nicolinehus gennem huller i plankeværket langs Bernhardt Jensens Boulevard.

Byggeriet af de to kælderetager går efter planen og nu er den første væg over terræn blevet støbt.

- Så kan forbipasserende nemmere følge med i byggeriet. Nu går Nicolinehus i højden, siger projektdirektør Henrik Korr, der har købt flødeboller til hele arbejdsstyrken på 70 mand for at fejre en milepæl i byggeriet.

Annonce


Byggeriet bliver først rigtigt synligt for de forbipasserende nu.

Henrik Korr, NCC


Nicolinehus vil udover lejligheder komme til at rumme et supermarked, en Food Hall, en cykelhandler, en ejendomsmægler, et apotek og andre specialbutikker. Desuden kommer der et motionscenter under Nicoline Kochs Plads, der er ved at få en membran af asfalt i disse dage.

Offentlig plads i den ene ende

Når membranen er brændt fast, skal der laves et park-lignende område med træer og legeredskaber. På området, som ligger i den nordlige ende af området, kan man allerede se en række lysskakter, der vil sende naturligt lys ned i det kommende motionscenter.

Vægge og gulve i de to kælderetager under Nicolinehus er ved at står klar. Nu begynder man at bygge over jordniveau. Foto: Flemming Krogh

I kælderen under de store byggerier er man i fuld gang med at rette grusunderlaget til og lægge fliser i et stort område, der er reserveret til parkering. Ovenover står den første betonvæg og tørrer - over niveau. Flere er undervejs.

- Byggeriet bliver først rigtigt synligt for de forbipasserende nu. I den kommende tid vil man begynde at få et indtryk af de to bygninger, der tilsammen kaldes Nicolinehus, fortæller Henrik Korr, der giver en rundvisning på området, hvor man skal kigge sig for, så man ikke falder over jernstivere, som er synlige mange steder.

Annonce

Heldige med vejr og vind

Vejret har været gunstigt i en lang periode. Regn har man ikke haft i store mængder og vinden har også artet sig.

- Vind er den største udfordring. Mange af delene i byggeriet er færdige elementer, som er svære at styre, hvis det blæser voldsomt. Derfor risikerer vi, at vores kranførere vælger at indstille arbejdet, forklarer Henrik Korr.

Fra toppen af den nye væg har man en fin udsigt over byggepladsen mod nord. Foto: Flemming Krogh

Arbejdsstyrken hos NCC, der står bag byggeriet, udgør 70 mand. Halvdelen er 'betonfolk'.

Sebastian Bay, en ung fyr fra Aarhus, knokler med at støbe vægge. Han er tilbage i sin fødeby efter at have arbejdet andre steder i landet. De nye motorvejsbroer omkring Silkeborg er noget af det, han har arbejdet med.

- Den største udfordring nu er at få det hele til at gå op. Der er mange elementer, som skal passe sammen, når et byggeri i mange etager skal opføres, siger den smilende struktør, som også kan kaldes for en betonarbejder.

En del af de nye vægge bliver støbt på stedet, hvor man sætter en dobbeltvæg op, og hælder beton ned imellem. Foto: Flemming Krogh

Det kræver god kommunikation og her er corona en udfordring.

- Vi er nødt til at sidde forskellige steder på pladsen, når vi holder pause, på grund af risiko for smitte. Det gør arbejdet mere besværligt, forklarer Sebastian Bay, der kan se frem til en ekstra belønning for dagens arbejde, når Henrik Korr deler luksus-flødeboller ud til alle på pladsen til fyraften.

Når der er rejsegilde på Nicolinehus om et års tid, må Henrik Korr til lommerne igen. Men så kan projektdirektøren ikke nøjes med at købe flødeboller. Så skal der formenligt hotdogs, sodavand og fadøl til i lange baner.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce