Annonce
Aarhus

Den første væg står klar: Nicolinehus går i højden

Sebastian Bay, betonarbejder, er tilbage i sin hjemby Aarhus og bidrager til at Nicolinehus kommer op i højden. Foto: Flemming Krogh
Rejsegilde 'light'. Nicolinehus bliver et markant byggeri på Aarhus Ø, hvor der bliver madmarked, motionscenter, supermarked og specialbutikker til glæde og gavn for beboerne i området. De to kælderetager er støbt, og nu er den første, synlige væg på over fem meter kommet op.

AARHUS: Beboere og andre besøgende på Aarhus Ø har kunnet følge opførelsen af fundamentet til Nicolinehus gennem huller i plankeværket langs Bernhardt Jensens Boulevard.

Byggeriet af de to kælderetager går efter planen og nu er den første væg over terræn blevet støbt.

- Så kan forbipasserende nemmere følge med i byggeriet. Nu går Nicolinehus i højden, siger projektdirektør Henrik Korr, der har købt flødeboller til hele arbejdsstyrken på 70 mand for at fejre en milepæl i byggeriet.


Byggeriet bliver først rigtigt synligt for de forbipasserende nu.

Henrik Korr, NCC


Nicolinehus vil udover lejligheder komme til at rumme et supermarked, en Food Hall, en cykelhandler, en ejendomsmægler, et apotek og andre specialbutikker. Desuden kommer der et motionscenter under Nicoline Kochs Plads, der er ved at få en membran af asfalt i disse dage.

Annonce

Offentlig plads i den ene ende

Når membranen er brændt fast, skal der laves et park-lignende område med træer og legeredskaber. På området, som ligger i den nordlige ende af området, kan man allerede se en række lysskakter, der vil sende naturligt lys ned i det kommende motionscenter.

Vægge og gulve i de to kælderetager under Nicolinehus er ved at står klar. Nu begynder man at bygge over jordniveau. Foto: Flemming Krogh

I kælderen under de store byggerier er man i fuld gang med at rette grusunderlaget til og lægge fliser i et stort område, der er reserveret til parkering. Ovenover står den første betonvæg og tørrer - over niveau. Flere er undervejs.

- Byggeriet bliver først rigtigt synligt for de forbipasserende nu. I den kommende tid vil man begynde at få et indtryk af de to bygninger, der tilsammen kaldes Nicolinehus, fortæller Henrik Korr, der giver en rundvisning på området, hvor man skal kigge sig for, så man ikke falder over jernstivere, som er synlige mange steder.

Annonce

Heldige med vejr og vind

Vejret har været gunstigt i en lang periode. Regn har man ikke haft i store mængder og vinden har også artet sig.

- Vind er den største udfordring. Mange af delene i byggeriet er færdige elementer, som er svære at styre, hvis det blæser voldsomt. Derfor risikerer vi, at vores kranførere vælger at indstille arbejdet, forklarer Henrik Korr.

Fra toppen af den nye væg har man en fin udsigt over byggepladsen mod nord. Foto: Flemming Krogh

Arbejdsstyrken hos NCC, der står bag byggeriet, udgør 70 mand. Halvdelen er 'betonfolk'.

Sebastian Bay, en ung fyr fra Aarhus, knokler med at støbe vægge. Han er tilbage i sin fødeby efter at have arbejdet andre steder i landet. De nye motorvejsbroer omkring Silkeborg er noget af det, han har arbejdet med.

- Den største udfordring nu er at få det hele til at gå op. Der er mange elementer, som skal passe sammen, når et byggeri i mange etager skal opføres, siger den smilende struktør, som også kan kaldes for en betonarbejder.

En del af de nye vægge bliver støbt på stedet, hvor man sætter en dobbeltvæg op, og hælder beton ned imellem. Foto: Flemming Krogh

Det kræver god kommunikation og her er corona en udfordring.

- Vi er nødt til at sidde forskellige steder på pladsen, når vi holder pause, på grund af risiko for smitte. Det gør arbejdet mere besværligt, forklarer Sebastian Bay, der kan se frem til en ekstra belønning for dagens arbejde, når Henrik Korr deler luksus-flødeboller ud til alle på pladsen til fyraften.

Når der er rejsegilde på Nicolinehus om et års tid, må Henrik Korr til lommerne igen. Men så kan projektdirektøren ikke nøjes med at købe flødeboller. Så skal der formenligt hotdogs, sodavand og fadøl til i lange baner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce