Annonce
Mærk Aarhus

Den finurlige bedste ven

Foto: Mathias Hornshøj Hansen
Man skal kunne det. Glæde andre. Man skal være lidt af et legebarn. Holde af at drille – at lege. Og man skal kunne være finurlig. Man skal være ham, som alle børnene gerne vil være kammerater med. Det er opgaven, når det gælder rollen som Pjerrot i Tivoli Friheden. En ny mand skal fra denne sæson bære masken

- Jeg er beæret. Lige om lidt skal jeg flytte ind i det nybyggede smukke lyseblå hus lige i hjertet af Tivoli Friheden, men egentlig havde jeg jo troet, at det store byggeri midt i det hele – med den nye voldgrav omkring – ville blive min scene. Dem, der kan noget ved musikken, kan vel lige så godt stå på scenen i det lille hus …

Ordene, som bliver sagt med et smil, kommer fra 56-årige Kim Kenneth Nilsson, som den 14. april sætter sig ved sminkebordet og påtager sig rollen som Pjerrot.

I mere end 20 år har manden bag det smilende ansigt heddet Hasse Hjort. Og faktisk har efterfølgeren, Kim Kenneth, og Hasse kendt hinanden – altid.

- Hasse er en god ven og en kollega. Han kendte endda mine forældre, så der ligger mange år i den historiebog. Sådan er det ofte i vores branche. Vi kalder os selv tryllekunstnere, og da vi er i mindretal, kender alle alle, forklarer Kim.

- Hasse nævnte for mig for et par år siden, at han nok inden for få år ville trække sig mod pensionen. ”Måske var det noget for dig,” sagde han dengang. Det har jeg så tænkt lidt over, og jo flere tanker, jo mere forelsket blev jeg i den tanke, fortæller Kim, som hele sit liv har været i underholdningsbranchen, og som i mere end 34 år har rejst verden tynd.

Ny hverdag

- Jeg har aldrig haft en fast base, og det har jeg i flere år godt kunnet tænke mig. Jeg har lavet cirkus i mange år – over hele verden. Jeg har lavet varietéshows, har arbejdet på kasinoer, varietéer, i forlystelsesparker, på krydstogtskibe og i isshows, som konferencier og sprechstallmeister, og medvirket i tv-programmer over det meste af Europa – som illusionist/tryllekunstner med en act med to-seks showgirls.

- Jeg er på ingen måde holdt op med at lave de store illusionsshows, men Pjerrot og Tivoli Friheden er nu min primære fokus, så jeg tager ikke længere på de lange turnéer i udlandet, lyder det fra Kim Kenneth.

- Mange mennesker har igennem mange år kaldt det eksotisk, og ja, det har det været, men i virkeligheden synes jeg, at det at have en fast hverdag og at kunne være træner i den lokale boldklub er eksotisk. I hvert fald er det det, der tiltaler mig nu.

Og den virkelighed banker så på nu. Huset er købt, og en næsten almindelig hverdag lander.

Eller så almindelig, den nu kan være med et så sjældent job som at være Pjerrot.

- Hasse tog fat i mig igen sidste sæson. Nu var det nu. Han havde naturligvis vendt det med sin chef, og han havde anbefalet mig som sin afløser. Det sætter jeg stor pris på. Vi har haft gode snakke, og sidste år fik jeg så fire weekender samt hele efterårsferien. Jeg var solgt. Det her job er lige mig. Tænk at få lov, lyder det fra Kim Kenneth.

Bedste ven

- Hasse sagde til mig: ”Bare vent, du bliver lige så kendt som en rockstjerne.” Jeg grinte. Men der var noget rigtigt i det. Alle ville snakke med mig. Børnene ville kramme. Vi var venner – kammerater. Det var den fedeste følelse i verden.

- Tænk at sidde i det lille lyseblå hus. Hoppe i det hvide tøj og påmale sig det skønne ansigt, og så vil alle være bedste venner med en. Det er da lykke.

Kim er ikke i tvivl om, at Pjerrot skal kunne noget særligt. Der skal være underholdning og særligt for og til de mindste, men han satser nu på at ville ramme hele familien.

- Det er godt, hvis børnene går efter Pjerrot-scenen, men jeg vil gerne have forældrene med. Også fordi det er noget ganske særligt, når jeg kaster mig ud i noget, og børnene næsten råber i kor: ”Nej, Pjerrot, det må du ikke”, og de så kigger på deres forældre – ”ved han ikke engang det?” Det ansigt, de ofte sætter op der, er jeg ganske vild med.

Eget aftryk

- Jeg tænker, at der er mange ting, Pjerrot skal kunne og skal gøre, men jeg tænker også, at jeg skal putte mig selv ind i karakteren. Sætte mit eget aftryk, mener Kim.

- Jeg skal være mærkværdig på den sjove måde. Jeg skal være kammerat på den fede måde. Jeg skal være sjov på den lune måde, og jeg skal være legesyg på den kække måde. Jeg glæder mig. Sjov og ballade. Det er mit job. Det bliver så godt. En pallette af farver, og jeg kan kun spæde nye til.

- Men først og fremmest tænker jeg, at jeg skal være den finurlige nye bedste ven. Det er min ambition, og det er vist Pjerrots hjerteblod.

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe