x
Annonce
Aarhus

Den forkerte helt: Der var ingen hjertestarter og vennerne ringede selv 112

Foto: Peter Leth-Larsen

En ung århusiansk dragon blev onsdag udråbt som dagens helt af adskillige medier, efter at han angiveligt havde genoplivet en mand to gange på en rasteplads. Flere vidner fortæller dog, at det ikke var den unge dragon, der gav førstehjælp og alarmerede vagtcentralen.

AARHUS: At en 19-årig århusiansk soldat fra Jydske Dragonregiment var til stede på en rasteplads ved Silkeborg sidste lørdag, da en 53-årige mand havde brug for livreddende førstehjælp, er alle enige om.

Til gengæld stiller flere vidner til begivenheden nu store spørgsmålstegn ved den unge soldats indsats, som først blev beskrevet i Dagbladet Holstebro onsdag, hvor han havde modtaget en hæder fra Forsvaret for sin indsats. Artiklen blev i løbet af onsdagen også bragt på Århus Stiftstidendes nyhedssite, stiften.dk.

Her blev artiklen taget ned igen, da flere vidner henvendte sig med en helt anden version af de dramatiske begivenhed.

Dagbladet Holstebro har nu talt med to af de personer, der deltog i den livreddende førstehjælp. De fortæller samstemmende, at den unge dragon lå og sov i sin bil på rastepladsen, da de selv og to andre allerede var i fuld gang med at give den 53-årige livreddende førstehjælp.

Vidnerne til ulykken ønsker ikke at stå frem, da de ikke føler noget behov for at fremstå heltemodige.

- Vi er bare glade for at vores ven stadig er i live, som en af dem siger.

Men de blev noget forbløffede over at kunne læse soldatens fremstilling af episoden, hvor de blev beskrevet som værende gående "lidt i panik", når de nu var i fuld gang med at give førstehjælp, da soldaten kommer til stede.

Vidnernes udsagn om, hvad der virkelig foregik på rastepladsen, bliver yderligere bestyrket af, at de har dokumentation for, at det var dem, der alarmerede vagtcentralen, og at det ikke var dragonens telefon, der blev brugt.

Ligesom der ganske enkelt ikke forefindes en hjertestarter på rastepladsen, som soldaten ellers har fortalt. Kilderne på stedet fortæller derimod, at den hjertestarter, der blev benyttet, kom med den tilkaldte ambulance, og at det var personalet fra ambulancen, der brugte den.

De afviser også, at den unge soldat skulle have givet den 53-årige mand hjertemassage.

Han har til gengæld hjulpet med at give kunstigt åndedræt i et par minutter, da der var brug for afløsning, fortæller vidnerne.

Ganske som den unge soldat på opfordring hjalp til med at spærre trafikken.

Hos Jydske Dragonregiment oplyser pressechefen, at man efter henvendelse fra vidner til episoden og efter at have set forskellige former for dokumentation, har haft den unge soldat inde til en ny og "alvorlig" samtale om forløbet.

Her blev han foreholdt både sin egen version sammenholdt med de nye oplysninger og dokumentation. Men soldaten fastholder sin forklaring om forløbet.

Presseofficeren ved Jydske Dragonregiment oplyser samtidig, at den unge soldat planmæssigt er fratrådt sin tjeneste ved regimentet torsdag, og at de ikke kan gøre mere i sagen, da der ikke er sket noget kriminelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Lars fra Åbyhøj lod sig ikke begrænse af omgivelsernes forventninger

Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce