Annonce
Kultur

Den Gamle By halverer antallet af billetter på grund af corona: Det skal stadig være trygt at besøge Købstadmuseet

Den Gamle By emmer af julehygge. I år bliver der plads til færre gæster. Foto: Runolfur Gudbjornsson/Den Gamle By
Coronaen har igen godt fat i Aarhus og resten af Danmark. For stadig at tilbyde trygge rammer har Den Gamle By besluttet at halvere antallet af gæster, når købstadmuseet er klædt på til julen.

AARHUS: Hører du til gruppen af århusianere, der først synes, det er rigtig jul, når du har været en tur i Den Gamle By og oplevet den helt særlige stemning, som købstadmuseet byder på med julebelysning, æbleskiver, julehistorier og masser af traditioner, så er det nu, du skal handle, hvis julen skal reddes.

Den Gamle By har nemlig besluttet at sætte en øvre grænse over, hvor mange gæster den kan komme ind og opleve julestemningen, og det må derfor forventes, at der bliver rift om billetterne til julehyggen.

Tidligere år har der på lørdage og søndage været over 10.000 besøgende til Jul i Den Gamle By.

Annonce

- Vi har ganske enkelt valgt, at vi maksimalt vil have omkring 5000 gæster på de syv timer, som Den Gamle By er åben. Dermed halverer vi antallet af gæster i weekenderne. Vi anbefaler derfor alle at købe billet hjemmefra i så god tid som muligt inden man besøger Den Gamle By, så man undgår at gå forgæves. Også på hverdage, selvom der er færre gæster. Billetter, som er købt på forhånd, kan også betjenes langt hurtigere ved indgangen og dermed minimeres køtiden, forklarer museumsdirektør Thomas Bloch Ravn i en pressemeddelelse fra Den Gamle By.

Beslutningen om at halvere antallet af gæster på de mest travle dage kommer efter, at smitten den seneste tid er steget kraftigt. En stigning der betyder, at coronapasset bliver genindført i Danmark, og dermed også for besøgende i Den Gamle By.

Det handler om tryghed

Initiativer for at forhindre smittespredningen og samtidig skabe tryghed for gæsterne er på ingen måde ukendt for købstadmuseet.

- Vi har fastholdt mange af de gode vaner og initiativer, som blev iværksat efter den seneste nedlukning. Håndsprit, afskærmninger, skilte med afstandshenvisninger samt et maks. antal gæster per dag. Initiativer, som ikke altid er lige kønne i den samlede oplevelse, men de er effektive, og vores gæster er meget forstående, siger museumsdirektøren.

Jul i Den Gamle By

Den Gamle By lover dog, at Jul i Den Gamle By trods for de ekstra corona-foranstaltninger bliver som den plejer. En tidsrejse i 400 års juletraditioner, lysende lanterner, flydende æbleskiver, historisk julepynt og den helt særlige julestemning. Dermed bliver julen endnu den sammenholdskraft, som særligt i krisetider bliver forstærket.

Jul i Den Gamle By kan opleves alle dage fra 20. november frem til 2. januar. Dermed er det også muligt at besøge Den Gamle By 24. december og de efterfølgende julehelligdage.

Billetter skal købes på dengamleby.dk

Thomas Bloch Ravn ser hellere flere restriktioner indført nu end endnu en nedlukning til jul.

- Det vil ganske enkelt være katastrofalt. Det skal vi for alt i verden undgå.

Den Gamle By byder blandt andet på jul som os der er født i 60'erne husker den. Foto: Runolfur Gudbjornsson/Den Gamle By
Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Sport

Stjernespiller skal ingen steder og forlænger opholdet i Aarhus med tre år: - Jeg ser et kæmpestort potentiale i Aarhus United som klub

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Kultur

Mohamad flygtede fra krigen: Nu er han manden bag stjernerne i Vild Med Dans

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Annonce