Annonce
Kultur

Den Gamle By i legoklodser i Den Gamle By

Byggepladen har lavet en model af Den Gamle By, og i efterårsferien er den udstillet i Den Gamle By. PR-foto

AARHUS: I Den Gamle By kan man gå på opdagelse i historiske bygninger og opleve, hvordan Danmark så ud i gamle dage. Nu kan man også se Den Gamle By i Lego - i Den Gamle By.

Det er foreningen Byggepladen, der udstiller i Bendtsens Pakhus i Den Gamle By i hele efterårsferien. Her har legoentusiasterne bygget en model af Den Gamle By.

Modellen består af cirka 500.000 legolodser. Man kan også se en stor samling af historiske legosæt, et udvalg af legotogmodeller gennem tiderne, og man kan også høre om, hvordan det er at være voksen legofan.

Gæsterne kan også selv slå sig løs udi legobyggeri. Der er både duploklodser for de mindste, legosystem og minecraft-klodser for de lidt ældre.

Byggepladen er Danmarks Legoentusiastforening. Den blev stiftet i 2003 og har cirka 700 medlemmer fordelt over hele landet. Foreningen henvender sig til voksne der har Lego som hobby.

Udstillingen er åben i hele efterårsferien fra kl. 10-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce