Annonce
Kultur

Den Gamle By i legoklodser i Den Gamle By

Byggepladen har lavet en model af Den Gamle By, og i efterårsferien er den udstillet i Den Gamle By. PR-foto

AARHUS: I Den Gamle By kan man gå på opdagelse i historiske bygninger og opleve, hvordan Danmark så ud i gamle dage. Nu kan man også se Den Gamle By i Lego - i Den Gamle By.

Det er foreningen Byggepladen, der udstiller i Bendtsens Pakhus i Den Gamle By i hele efterårsferien. Her har legoentusiasterne bygget en model af Den Gamle By.

Modellen består af cirka 500.000 legolodser. Man kan også se en stor samling af historiske legosæt, et udvalg af legotogmodeller gennem tiderne, og man kan også høre om, hvordan det er at være voksen legofan.

Gæsterne kan også selv slå sig løs udi legobyggeri. Der er både duploklodser for de mindste, legosystem og minecraft-klodser for de lidt ældre.

Byggepladen er Danmarks Legoentusiastforening. Den blev stiftet i 2003 og har cirka 700 medlemmer fordelt over hele landet. Foreningen henvender sig til voksne der har Lego som hobby.

Udstillingen er åben i hele efterårsferien fra kl. 10-17.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce