Annonce
Kultur

Den Gamle By i legoklodser i Den Gamle By

Byggepladen har lavet en model af Den Gamle By, og i efterårsferien er den udstillet i Den Gamle By. PR-foto

AARHUS: I Den Gamle By kan man gå på opdagelse i historiske bygninger og opleve, hvordan Danmark så ud i gamle dage. Nu kan man også se Den Gamle By i Lego - i Den Gamle By.

Det er foreningen Byggepladen, der udstiller i Bendtsens Pakhus i Den Gamle By i hele efterårsferien. Her har legoentusiasterne bygget en model af Den Gamle By.

Modellen består af cirka 500.000 legolodser. Man kan også se en stor samling af historiske legosæt, et udvalg af legotogmodeller gennem tiderne, og man kan også høre om, hvordan det er at være voksen legofan.

Gæsterne kan også selv slå sig løs udi legobyggeri. Der er både duploklodser for de mindste, legosystem og minecraft-klodser for de lidt ældre.

Byggepladen er Danmarks Legoentusiastforening. Den blev stiftet i 2003 og har cirka 700 medlemmer fordelt over hele landet. Foreningen henvender sig til voksne der har Lego som hobby.

Udstillingen er åben i hele efterårsferien fra kl. 10-17.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce