x
Annonce
Aarhus

Den Gamle By sender 250 medarbejdere hjem

Selv om Den gamle Bys huse og butikker nu er lukket er der fri adgang til en gåtur i gader og haver. Husk blot at holde god afstand til andre. Foto: Kim Haugaard

AARHUS: Den Gamle Bys bestyrelse har godkendt, at museet benytter sig af trepartsaftalen.

- Vi vurderer, at det er den bedste model for os. Sagen har også været drøftet i museets samarbejdsudvalg, som støtter op om modellen, fortæller købstadsmuseets direktør Thomas Bloch Ravn.

På den baggrund sender Den Gamle By nu i alt 250 medarbejdere hjem. I tallet indgår både fastansatte og timelønnede. Dertil berøres også museets godt 300 frivillige af sagen.

I alt henved 550 mennesker i og omkring Den Gamle By er således berørt af Den Gamle Bys nedlukning.

Derudover er cirka 50 medarbejdere fortsat i arbejde på projekter, som har en deadline og er finansieret af særlige midler, typisk fra fonde. Med behørig afstand, naturligvis.

Endelig er der cirka 30 medarbejdere, som sørger for den nødvendige basisdrift af de funktioner, der ikke kan lukkes ned.

Annonce

Uoverskuelig fremtid

- Der kommer løbende nye hjælpepakker og nye specifikationer om de allerede udmeldte pakker. Vi følger situationen tæt og navigerer efter bedste evne. Hvor det præcist ender økonomisk, er svært at udtale sig præcist om. Men et foreløbigt estimat siger, at Den Gamle By vil miste cirka 9 milioner kroner ved en tre måneders nedlukning her inden hovedsæsonen. Heraf vil vi kunne få dækket knap halvdelen i lønkompensation, siger Thomas Bloch Ravn.

- Derfra ser vi ind i en uoverskuelig fremtid. Det er meget trist, men vi må håbe det bedste. I hvert fald kan vi konstatere, at alle medarbejdere bakker flot op og alle gør, hvad de kan, tilføjer direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce