Annonce
Aarhus

Den Gamle By sender 250 medarbejdere hjem

Selv om Den gamle Bys huse og butikker nu er lukket er der fri adgang til en gåtur i gader og haver. Husk blot at holde god afstand til andre. Foto: Kim Haugaard
Annonce

AARHUS: Den Gamle Bys bestyrelse har godkendt, at museet benytter sig af trepartsaftalen.

- Vi vurderer, at det er den bedste model for os. Sagen har også været drøftet i museets samarbejdsudvalg, som støtter op om modellen, fortæller købstadsmuseets direktør Thomas Bloch Ravn.

På den baggrund sender Den Gamle By nu i alt 250 medarbejdere hjem. I tallet indgår både fastansatte og timelønnede. Dertil berøres også museets godt 300 frivillige af sagen.

I alt henved 550 mennesker i og omkring Den Gamle By er således berørt af Den Gamle Bys nedlukning.

Derudover er cirka 50 medarbejdere fortsat i arbejde på projekter, som har en deadline og er finansieret af særlige midler, typisk fra fonde. Med behørig afstand, naturligvis.

Endelig er der cirka 30 medarbejdere, som sørger for den nødvendige basisdrift af de funktioner, der ikke kan lukkes ned.

Annonce

Uoverskuelig fremtid

- Der kommer løbende nye hjælpepakker og nye specifikationer om de allerede udmeldte pakker. Vi følger situationen tæt og navigerer efter bedste evne. Hvor det præcist ender økonomisk, er svært at udtale sig præcist om. Men et foreløbigt estimat siger, at Den Gamle By vil miste cirka 9 milioner kroner ved en tre måneders nedlukning her inden hovedsæsonen. Heraf vil vi kunne få dækket knap halvdelen i lønkompensation, siger Thomas Bloch Ravn.

- Derfra ser vi ind i en uoverskuelig fremtid. Det er meget trist, men vi må håbe det bedste. I hvert fald kan vi konstatere, at alle medarbejdere bakker flot op og alle gør, hvad de kan, tilføjer direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Alt udsolgt: Billetterne revet væk

Aarhus

Medarbejder på Kongsgården: Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce