Annonce
Navne

Den Gamle Bys krøllede hjerne fylder 50

Den Gamle Bys overinspektør Martin Brandt Djupdræt fylder 50 søndag 22. august. I disse år forsker han i, hvad de besøgende får med sig fra besøget, og hvilken værdi besøget har for museets gæster. Pressefoto: Den Gamle By
I mere end ti år har Martin Brandt Djupdræt sat sit tydelige aftryk som overinspektør i Den Gamle By. Han er ofte den krøllede hjerne, der kommer med de skæve ideer og nye vinkler.

50 år: Den Gamle Bys overinspektør Martin Brandt Djupdræt fylder 50 søndag 22. august.

Martin Brandt Djupdræt har i ti år som overinspektør i Den Gamle By ofte været den krøllede hjerne, der kommer med de skæve ideer og nye vinkler, fortæller Den Gamle By i en pressemeddelelse.

Senest har han spillet en vigtig rolle i genåbningen af Besættelsesmuseet i Aarhus, som med dilemmabaserede og personlige fortællinger tager gæsterne med tilbage til den tyske besættelse af Danmark.

Annonce

Hans hidtil største opgave var at være styrmand på først idéudvikling og senere opbygning af den 800 kvadratmeter store interaktive udstilling og tidsrejse om byens 1200-årige historie, "Aarhus Fortæller", som ligger under jorden i Den Gamle Bys 1974-kvarter.

Altid fokus på publikum

Martin Brandt Djupdræt har altid blikket rettet mod Den Gamle Bys publikum, og han interesserer sig dybt for, hvad de besøgende får med hjem i form af oplevelser og ikke mindst indsigt og refleksion over deres egen historie. Han har været initiativtager til et dansk-svensk netværk om publikumsanalyse, så det var derfor ikke tilfældigt, at han i foråret begyndte et ph.d.-projekt med titlen ”Museer og identitet”, der er et samarbejde mellem Den Gamle By og Handelshøjskolen i København.

Forskningsprojektet vil undersøge, hvordan museumsbesøg bliver brugt, og hvilken værdi de besøgende tillægger deres besøg. En vigtig del af projektet bliver at udvikle en metode, som de enkelte museer kan bruge til at identificere, hvordan og med hvad deres museum bidrager til for at give værdi for de besøgende, lokalt som nationalt, fortæller Den Gamle By endvidere i pressemeddelelsen.

Annonce

Ny publikation på vej

Martin Brandt Djupdræt er også engageret i Den Gamle Bys erindringsformidling, som med udgangspunkt i en treværelses lejlighed, der er en tidslomme fra 1950’erne, hvor man må røre, smage og være med til at ordne praktiske opgaver, giver demensramte sanseoplevelser, som henter tidligere erindringer frem igen. Her har han spillet en væsentlig rolle for, at Den Gamle Bys erfaringer med arbejdet med demensramte de senere år er blevet formidlet til museer i blandt andet Sverige, Ungarn, England og USA.

Fødselaren er uddannet cand.mag. i historie og religionsvidenskab ved Københavns Universitet og har tidligere været ansat hos Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Moesgaard Museum og senest Den Gamle By.

Han står bag flere publikationer og blogindlæg om museumsformidling, forskning og museumspolitik. Hans nyeste publikation udkommer til september og handler om, hvilke elementer der kan gøre museer til gode sociale rum, hvori erfaringerne fra opbygningen af Aarhus Fortæller og Besættelsesmuseet i Aarhus bliver uddybet.

Martin Brandt Djupdræt er ligeledes censor ved museologi ved Aarhus og Københavns Universitet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Frontalt sammenstød: Person kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Navne

Lørdag efter lørdag tryllebandt han seerne: Ting skal gå over grænsen af og til

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce