Annonce
Østjylland

Den glade skrædder i Villadsgyde

Masser af farvestrålende stofruller lokker turisterne indenfor i sommermånederne. Foto: Flemming Højer

Ann Bjerg elsker sit arbejde og har siden lille pige drømt om at få sin egen stofbutik

Ann Bjerg har været skrædder i Villadsgyde i Ebeltoft i fem år. Hun indrømmer gerne, at det kan være et ensomt job at bestyre stofbutik og symaskine, for hun har ingen kolleger.

Men hun tager glad på arbejde hver eneste dag. For butikken er en gammel drøm, der blev til virkelighed i Ebeltoft.

»Jeg flyttede til Ebeltoft i 2001 på grund af en kæreste, og i 2004 startede jeg systue på havnen. I 2005 fik jeg mulighed for at flytte ind her i Villadsgyde, hvor der allerede var stofbutik. Men allerede året overtog jeg butikken selv,« fortæller 30-årige Ann Bjerg, der er fra Bramming og uddannet som designer i Herning.

Her laves drømmekjolen
Stofrullerne ligger helt tæt på hylderne, som også bugner med alt fra nåle over tråd i tusinde farver til lynlåse i mulige og umulige længder og udformninger. Vil man selv sy, kan man hente både materialer og inspiration her.

Men kan man ikke sy, kan Ann Bjerg træde til og kreere drømmekjolen til en stor fest helt efter kundens ønsker.

»Alt, hvad der kan laves med nål og tråd eller kan køres gennem en symaskine, tager jeg mig af. Jeg lægger også bukser op og syr tøj både om, ud og ind. Ja, jeg har også betrukket en lampeskærm med stof og betrukket et skibsror med skind,« fortæller hun om sit mangeartede arbejde, der var en hobby, helt fra hun var lille pige.

Det ligger i familien
»Min mormor kunne alt slags håndarbejde. Da hun var 70, satte hun sig for at lære at kniple, og det lykkedes også. Og min mor har også altid været god til at sy, hækle og strikke, så det er gået videre til mig,« forklarer hun.

»Derfor var det tidligt min drøm at få en butik som den, jeg har i dag. Men det kan da være ensomt. Man skal nok være lidt speciel.«

»Men jeg har det egentlig fint med det. Jeg har radioen tændt fra tidlig morgen til sen eftermiddag, og nogle gange tager jeg også arbejdet med hjem.«

Usædvanligt travl sommer
Sædvanligvis går en stofbutik lidt i dvale i sommermånederne. Men sådan er det ikke i Ebeltoft, understreger hun.

»Juli er en af de allerstørste måneder. Det skyldes de mange turister. Syr man meget, kigger man ind i en stofbutik i sin ferie og køber noget med hjem.«

»Det gælder også mange tyske turister, der siger, at den slags stoffer, som jeg har her, kan de slet ikke få hjemme. Mærkeligt, for mange af stofferne køber jeg faktisk i Tyskland.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus For abonnenter

Tøfting går til Herning: Men Gå-Petersen gik fra Aarhus til Paris og tilbage igen med to øl og en serveringsbakke

Annonce