Annonce
Aarhus

Den gode, den dårlige og den mærkværdige: Her er resultatet af vores afstemninger om byens byggerier

Vi har haft flere afstemninger om byens byggerier. Her har vi samlet dem alle.
Nedenfor kan du finde ud af, hvad der er byens smukkeste bygning, den største øjebæ, og hvor de gode og dårlige bevaringsløsninger er.

AARHUS: Holdningerne til byggeri i Aarhus er markant.

Det ene er grimt og ødelæggende for byens arkitektoniske historie, det næste er smukt og passer perfekt ind.

Men hvad er de gode og dårlige eksempler, når man spørger den almindelige århusianer?

Det har vi de seneste år haft flere artikler og afstemninger på.

Nedenfor kan du læse artiklerne om:

- Byens smukkeste bygning

- Byens største øjebæ

- Eksempler på god og dårlig bevaring

- Byens mest vellykkede nybyggeri

Annonce

Byens smukkeste bygning

Efter de første diskussioner og afstemninger var de 24 kandidater til byens smukkeste bygning klar.

Efter godt 4.000 stemmer var en klar vinder og de 23 andre fundet. Se resultatet her.

Byens største øjebæ

Foto: Jens Thaysen

I forlængelse af afstemningen om den smukkeste bygning, blev vi opfordret til at finde det modsatte. Den største øjebæ i byen.

Kandidaterne var mange, meningerne var flere, og 11.000 stemte i afstemningen. Se resultatet her.

God og mindre god bevaring

Foto: Martin Ravn

I et tema om bevaring i Aarhus satte vi fokus på de gode og dårlige eksempler i byen.

Det fik pilen til at pege på to store hoteller, der blev bygget med få års mellemrum. Begge steder har man valgt at bevare dele af den gamle facade. Men med vidt forskellige resultater, lød dommen.

Læs artiklen her.

Vellykket nybyg

Foto: Axel Schütt

Afstemningen her blev født som en reaktion på den ofte meget negative tone, der er i diskussionen om nybyggeri i Aarhus.

Hvad er de gode eksempler, og hvad mener århusianerne er vellykket? Det fik vi svar på her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce